Rețeta acestei ciorbe delicioase și sănătoase este pentru 15 porții. Timp de preparare: aproximativ o oră.
Această ciorbă este indicată în gută și în reumatism.
O porție conține: 107,07 kcal, 2,37 g proteine, 4,38 g lipide, 13,78 g glucide.
INGREDIENTE
800 g praz
3 cartofi (300 g)
2 cepe (200 g)
50 g ciuperci proaspete
1 morcov (50 g)
1 păstârnac (50 g)
1 rădăcină de pătrunjel (50 g)
2 linguri (40 g) orez
4 linguri (60 ml) ulei
250 ml zeamă de varză murată
1 legătură leuștean
Sare
MOD DE PREPARARE
1. Alegi orezul, îl speli și îl lași la înmuiat în apă. Cureți și speli legumele. Într-o oală cu 1,5 litri de apă fierbinte, pui la fiert morcovul, păstârnacul și pătrunjelul tăiate cubulețe, ciupercile tăiate felii, cartofii tăiați în cuburi mari și ceapa tocată mărunt.
2. Cureți prazul, îl speli și îl tai inele subțiri. Îl înăbuși separat, cu uleiul și puțină apă, apoi îl adaugi în ciorbă împreună cu orezul.
3. Când toate legumele sunt fierte, acrești ciorba cu zeama de varză fiartă separat și sărezi după gust. Stingi focul și presari leușteanul tăiat mărunt. Dacă dorești, servește ciorba cu ardei iute.
Găsești mai multe rețete de mâncăruri delicioase
în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția iunie 2025 este acum
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro,
în ediție digitală sau ediție tipărită.
Sursă foto: arhiva revistei #Practic în Bucătărie, 123rf.com