Prepară 12 bucăți de brioșe cu legume după rețeta noastră, în aproximativ o oră!
INGREDIENTE
125 g făină
1 ou
70 g brânză dulce
70 g telemea
70 g caşcaval
75 g iaurt
30 ml lapte
1 ardei gras mare
1 legătură ceapă verde sau partea verde de la 2 fire subțiri de praz
1 dovlecel
3 linguri ulei
½ linguriță de sare
1 lingură praf de copt
MOD DE PREPARARE
1. Cureți ardeiul, dovlecelul și ceapa. Tai dovlecelul mărunt și îl înăbuși la foc mic, în 1 lingură ulei încins, până când scade toată zeama pe care și-au lăsat-o cubulețele. Tai mărunt ardeiul și ceapa.
2. Baţi oul, adaugi laptele, 2 linguri cu ulei şi iaurtul. Adaugi brânza dulce, telemeaua rasă, caşcavalul tăiat în cubulețe, sarea și făina cernută împreună cu praful de copt.
3. Torni compoziţia omogenă, în forme pentru brioșe, tapetate cu hârtie specială pentru copt. Umpli formele până la jumătate, ca să aibă loc să crească brioșele.
Le coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 35 de minute.
Găsești mai multe rețete de mâncăruri delicioase
în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția iunie 2025 este acum
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro,
în ediție digitală sau ediție tipărită.
Sursă foto: arhiva revistei #Practic în Bucătărie, 123rf.com