Rețeta este pentru 8 porții, iar timpul de preparare este de 1 oră și 45 de minute.
INGREDIENTE
8 cartofi mari
200 g ceapă
20 g unt
100 g roșii decojite uscate și conservate în ulei
200 g brânză edam (sau un cașcaval semimaturat)
200 g kaizer
100 g piept de pui
50 g ardei
2-3 fire de cimbru
3 fire de ceapă verde
Ulei
MOD DE PREPARARE
- Încinge cuptorul la 220°C. Spală cartofii, așază-i pe o foaie de hârtie de copt unsă și coace-i 60 minute.
- După ce s-au copt îi decojești și îi decupezi în partea de sus; îi scobești apoi cu o linguriță. Taie ceapa felii.
- Încinge untul într-o tigaie și călește ceapa 5 minute, apoi adaugă ardeiul tăiat cubulețe, kaizerul și pieptul de pui tăiat fâșii fine, să se pătrundă repede. Lasă să se răcească după ce s-au rumenit.
- Pasează miezul de cartofi, adaugă roșiile scurse de ulei și tocate, cuburi de cașcaval și amestecul de ceapă cu carne, precum și verdeața tocată.
- Umple cartofii cu această compoziție, așază-i într-o formă de sufleu și lasă-i la cuptor 15 minute.
Găsești mai multe rețete de băuturi, mâncăruri și deserturi delicioase în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția Iulie 2025 este acum
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro,
în ediție digitală sau ediție tipărită.
Sursă foto: arhiva revistei #Practic în Bucătărie, 123rf.com