Rețetă pentru 5 porții. Timp de preparare: 45 de minute.
INGREDIENTE
3 vinete mici
2 dovlecei
1 ceapă
1 rădăcină păstârnac
1 rădăcină pătrunjel
1 țelină mică
2 morcovi
3-4 căței de usturoi
1 legătură mărar
1 legătură pătrunjel
100 g brânză
2 ouă
50 g făină
200 ml ulei
Piper
Sare
MOD DE PREPARARE
1. Alegi vinete mici, din soiul lunguieț, care nu au prea multe semințe. Le cureți de coajă, le tai în jumătăți, le fierbi, apoi le scurgi bine. Cureți și speli dovleceii. Dai prin mașina de tocat vinetele fierte și dovleceii sau pasezi vinetele și dai dovleceii pe răzătoare.
2. Cureți ceapa și o tai mărunt. Cureți rădăcinoasele, le speli și le razi fin. Pisezi usturoiul curățat. Speli verdeața și o toci fin.
3. Bați ouăle cu brânza rasă și 2 linguri făină, apoi încorporezi vinetele, dovleceii, ceapa, rădăcinoasele, verdeața, piper și sare după gust. Omogenizezi compoziția și formezi cu mâna umedă chifteluțe mai plate, pe care le treci prin făină.
4. Le prăjești pe rând în uleiul încins, întorcându-le pe ambele părți, pentru a se rumeni frumos. Le servești alături de salată.
SFAT: Servește chifteluțele cu un sos de iaurt sau smântână cu verdețuri, usturoi și puțin turmeric.
Găsești mai multe rețete de mâncăruri delicioase
în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția iunie 2025 este acum
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro,
în ediție digitală sau ediție tipărită.
Sursă foto: arhiva revistei #Practic în Bucătărie, 123rf.com