Rețetă pentru 25 de bucăți. Timp de preparare: 1 oră și 10 minute.
INGREDIENTE
PENTRU COȘULEȚE
2 ouă
100 ml ulei
1 lingură zeamă de lămâie
½ plic praf de copt
250 g făină
1 vârf de cuțit de sare
20 g margarină pentru forme
PENTRU UMPLUTURĂ
250 g urdă
2-3 linguri lapte sau iaurt
50 g unt
1 legătură mărar
Sare
PENTRU DECOR
200 g file de somon afumat feliat
5 castraveți
Pătrunjel verde
MOD DE PREPARARE
- Pentru aluat, cerni făina într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui ouăle, uleiul, sarea și praful de copt stins cu zeama de lămâie. Frămânți puțin și păstrezi aluatul în frigider pentru o jumătate de oră.
- Pe o hârtie de copt, întinzi aluatul în strat de 4-5 mm. Tapetezi cu aluat formele pentru tarte, în prealabil unse cu margarină. Coci la foc mediu (pentru cuptorul electric, 170° C), în cuptorul preîncălzit, pentru 15-20 de minute.
- Mixezi urda împreună cu untul moale, la temperatura camerei, laptele sau iaurtul și ½ legătură de mărar. Sărezi pasta după gust și o pui într-un cornet pentru decorat prăjituri, cu ajutorul căruia umpli coșulețele.
- Cureți castraveții și îi tai în fâșii subțiri, pe care le rulezi și le așezi în coșuleți. Decorezi coșulețele trandafirași din file de somon rulat, adaugi câteva fire de pătrunjel. Dacă vrei, poți pune tortițe din fâșii de ardei ori să adaugi câte un vârf de linguriță de caviar, pentru un eveniment special.
Găsești mai multe rețete de
mâncăruri și deserturi delicioase
în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția Septembrie 2025 este acum
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro,
în ediție digitală sau ediție tipărită.
Sursă foto: arhiva revistei #Practic în Bucătărie, 123rf.com