Rețetă pentru 12 felii. Timp de preparare: 3 ore.
INGREDIENTE
1 ½ kg piept de curcan file
400 g telemea de oaie sau caș proaspăt
3 ouă
100 ml ulei de măsline
100 g roșii uscate
1 linguriță zeamă de lămâie
1 legătură ceapă verde
1 legătură pătrunjel
1 legătură mărar
Sare
Piper
Opțional, 3 frunze de mentă verde 2-3 căței de usturoi
MOD DE PREPARARE
- Speli carnea și o tai în felii subțiri, pe care le învelești în folie de plastic și le bați cu ciocanul pentru șnițele. Le scoți din folie, le presari cu sare și piper și le lași în frigider pentru 30-40 min.
- Dai brânza pe răzătoarea mare. Cureți ceapa și usturoiul. Tai mărunt ceapa, verdeața și frunzele de mentă. Amesteci brânza cu usturoiul zdrobit, ouăle bătute, ceapa, roșiile mărunținte, verdeața și frunzele de mentă.
- Așezi feliile de carne una lângă alta și întinzi compoziția cu brânză pe toată suprafața. Rulezi strâns și stropești ruloul cu zeamă de lămâie, apoi îl ungi cu ulei. Îl învelești în hârtie de copt, pe care o strângi la capete. O pui în tavă și o introduci în cuptor, la foc mediu, pentru 50 de minute.
- Despachetezi ruloul și îl mai lași în cuptor pentru 15 minute, să se rumenească frumos. Tai rulada în felii după ce se mai răcește.
👉 Încearcă și aceste rețete:
„Franzelă” din carne tocată
Burger de curcan cu chipsuri din cartof dulce
Găsești mai multe rețete de
mâncăruri și deserturi delicioase
în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția Septembrie 2025 este acum
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro,
în ediție digitală sau ediție tipărită.
Sursă foto: arhiva revistei #Practic în Bucătărie, 123rf.com