Home » Vegetarian & vegan » Supă cremă de dovleac cu crutoane și cu usturoi copt

Supă cremă de dovleac cu crutoane și cu usturoi copt

Autor: Echipa eCuisine
0 comentariu 47 vizualizari 4 minute timp estimat

Prepară o delicioasă rețetă de supă cremă de dovleac cu crutoane și cu usturoi copt!

INGREDIENTE

1 dovleac de aproximativ 1,5 – 2 kg
6 fire de ceapă verde sau 1 ceapă albă mare
2 morcovi
Sare și piper, după gust
2 căpățâni de usturoi
Câteva felii de pâine (preferabil ciabatta)
Ulei de măsline

Pentru servit (opțional)

Dovleac Hokkaido
Ulei de măsline

MOD DE PREPARARE

  1. Se curăță dovleacul de coajă și se taie cubulețe de aproximativ 2 cm. Morcovii se curăță și se taie felii groase, iar ceapa verde (sau albă) se taie în bucăți mai mici.
  2. Se pun toate legumele într-o oală, se acoperă din belșug cu apă și se fierb aproximativ 20-30 minute sau până când dovleacul devine moale.
  3. În timp ce fierb legumele, se taie în jumătăți cele două căpățâni de usturoi, se presară cu ulei de măsline și se pun la copt (la 170 grade Celsius) pe o tavă acoperită cu folie de aluminiu.
  4. După 15 minute, se adaugă și feliile de pâine și se mai lasă 10 minute sau până când pâinea este rumenită. Se freacă feliile de pâine calde cu câțiva căței de usturoi copt și se presară cu sare.
  5. Când legumele sunt fierte, se scot din supă și se pasează cu ajutorul unui blender, adăugând supă până când se obține consistența dorită. Se adaugă sare și piper după gust.
  6. Supa se poate servi într-un bol făcut dintr-un dovleac Hokkaido copt. Se taie un capac și se curăță cu o lingură interiorul dovleacului. Se unge dovleacul cu ulei de măsline atât la interior, cât și la exterior și se pune la copt, la 170 grade C, pe o tavă acoperită cu folie de aluminiu pentru aproximativ 45 minute. După aceea, se scoate, se așează pe o farfurie și se umple cu supă de dovleac. Se servește împreună cu crutoanele cu usturoi copt.

 

Găsești mai multe rețete de băuturi, mâncăruri
și deserturi delicioase în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția Iulie-August 2025 este acum
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro,
în ediție digitală sau ediție tipărită.

 

Sursă foto: arhiva revistei #Practic în Bucătărie, 123rf.com

 

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro