517   
 Credeai că ai încercat toate rețetele de tabbouleh? Avem o rețetă inedită cu conopidă și legume verzi.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 1 conopidă (500 g aproximativ)
 - 2 linguri ulei măsline
 - 5 linguri stoc de legume fierbinte
 - 120 g sparanghel, tăiat rondele
 - 1 dovlecel, tăiat cuburi
 - coaja de la 2 lămâie și coaja de la 1
 - 2 lingurițe zahăr pudră
 - 2 linguri capere, tocate
 - 3 lingurițe ulei măsline + extra de servit
 - 50 g pătrunjel, doar frunze
 - 1 mic pachet de mentă
 - câteva fire ceapă chivas, tocată
 
Modalitate de preparare:
- Răzuiți conopidă pe răzătoarea mare.
 - Se încălzește 1 lingură ulei într-o tigaie mare, se adaugă conopida cu unele condimente și se prăjesc la foc mediu timp de 3 minute, amestecând în mod regulat.
 - Adăugați stocul, amestecați, apoi acoperiți cu un capac și fierbeți timp de 3-4 minute.
 - Se amestecă o dată sau de două ori până când conopida este moale, iar stocul este absorbit.
 - Se întinde pe o farfurie și se lasă să se răcească.
 - Se încălzește uleiul rămas în tigaie și se adaugă sparanghelul împreună cu dovlecelul.
 - Prăjiți la foc mare aproximativ 3 minute.
 - Se amestecă coaja și sucul de lămâie, zahărul, caperele, uleiul și condimente după gust.
 - Se taie frunzele de pătrunjel și mentă destul de fin, apoi se adaugă în castronul cu conopidă, legume și sparanghel.
 - Serviți cu sosul de lămâie pe deasupra și presărați ceapă chivas sau rodie.
 
Credit Foto: 123RF
 