Home » Mâncăruri » Cannelloni cu două sosuri

Cannelloni cu două sosuri

Autor: Echipa eCuisine
0 comentariu 27 vizualizari 3 minute timp estimat

Rețetă din Italia. Ingredientele sunt pentru 4 porții. Timp de preparare: 1 oră și 10 minute.

INGREDIENTE

500 g carne tocată de porc
16 cannelloni
200 g cașcaval (6 felii subțiri de cașcaval)
2 cepe
1 ardei gras
2 morcovi
3 căței de usturoi
100 ml vin alb
30 g făină
Ulei
Sare
Piper
1 legătură pătrunjel

PENTRU SOSUL DE ROȘII

1 lingură ulei
1 lingură făină
2 linguri bulion
2-3 frunzulițe de busuioc
1 linguriță zahăr
Sare

PENTRU SOSUL DE ȚELINĂ

1 lingură ulei
1 lingură făină
Câteva frunze de țelină
Circa 150 ml apă
Sare

MOD DE PREPARARE

1. Pui tuburile de cannelloni pentru câteva secunde, în apă clocotită, în care ai turnat puțin ulei. Le scurgi şi le așezi pe o planșetă.

2. Pentru umplutură, cureţi şi speli legumele. Toci mărunt ceapa şi usturoiul. Le căleşti în ulei, până devin transparente.

Adaugi ardeiul și morcovii tăiaţi în cubuleţe, sare şi piper după gust. Când legumele s-au înmuiat, pui carnea tocată și vinul și le lași până scade zeama. La sfârşit, adaugi frunze de pătrunjel.

3. Pentru sosul de roşii, încingi uleiul, presari făina şi torni bulionul diluat cu apă, amestecând continuu. Adaugi sare și zahăr după gust și frunzulițele de busuioc tocat.

4. Pentru sosul de ţelină, procedezi aproximativ la fel ca pentru sosul de roşii și faci un sos alb, dar nu îl colorezi cu bulionul diluat, ci cu frunzele de ţelină fin tocate.

5. Umpli cannelloni cu compoziţia de carne, le aşezi într-un vas termorezistent, cu puţină apă și le coci 10-15 minute, la foc mediu. Scoți vasul din cuptor, razi cașcavalul sau acoperi cu foițe de cașcaval și-l reintroduci la cuptor până se topește cașcavalul.

6. Pui pe platou câte un strat subțire din ambele sosuri, așezi cannelloni deasupra și le servești calde, cu sosurile rămase alături.

 

 

Găsești mai multe rețete de băuturi, mâncăruri și deserturi delicioase în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția Iulie 2025 este acum
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro,
în ediție digitală sau ediție tipărită.

 

Sursă foto: arhiva revistei #Practic în Bucătărie, 123rf.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro