După ploaie… e vremea ciupercilor! Rețeta este pentru 4 porții și o prepari într-o oră.
INGREDIENTE
200 g ciuperci champignon mici
1 morcov mic
1 țelină
1 păstârnac mic
Câte 1 ardei verde și roșu
50 g costiță afumată
100 g carne tocată de curcan
150 ml ulei
Câte ½ legătură mărar și pătrunjel
Piper negru măcinat
Sare
2 ouă
150 g pesmet
MOD DE PREPARARE
1. Îndepărtezi piciorușele ciupercilor, le cureți, le speli, le usuci cu un șervet, apoi le sărezi și condimentezi după gust.
2. Cureți legumele, le speli și le tai în cubulețe. Le înăbuși câteva minute într-o lingură de ulei, acoperind tigaia cu un capac.
Adaugi apoi costița tăiată în cubulețe și carnea tocată. Amesteci până scad, iar la sfârșit potrivești de sare și piper. Iei tigaia de pe foc și, când amestecul s-a răcit, încorporezi 1 ou bătut și verdeața fin tocată.
3. Umpli fiecare pălăriuță cu amestec, suprapui câte două pălării umplute și le unești cu o scobitoare, astfel încât umpluturile să fie lipite.
Le treci prin ou bătut, apoi prin pesmet, după care le prăjești în baie de ulei încins și le scoți pe șervețele absorbante.
4. Îndepărtezi scobitorile și servești ciupercuțele calde, alături de o salată de sezon.
Găsești mai multe rețete de mâncăruri delicioase
în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția iunie 2025 este acum
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro,
în ediție digitală sau ediție tipărită.
Sursă foto: arhiva revistei #Practic în Bucătărie, 123rf.com