Home » Mâncăruri » Colțunași

Colțunași

Autor: Echipa eCuisine
0 comentariu 31 vizualizari 3 minute timp estimat

Când vrei să-i surprinzi pe cei dragi, pregătește-le această rețetă de colțunași! Ingredientele sunt pentru 6-8 porții.

INGREDIENTE

5 ouă
125 g unt
125 g smântână de gătit
½ linguriță cu sare
600 g făină

Pentru umplutură

450 g cartofi curățați și tăiați cuburi
4-5  linguri cu unt
1 praz
250 g ciuperci tocate
250 g smântână
2 cepe tocate mărunt
Cimbru
Sare
Piper măcinat

MOD DE PREPARARE

  1. Pentru aluat, bate patru ouă cu untul, smântâna și sarea. Toarnă amestecul peste făina cernută pe masa de lucru și amestecă ușor până se formează aluatul. Frământă până aluatul capătă elasticitate (cam 5-10 minute). Împăturește-l într-o folie și lasă-l măcar 10 minute să se odihnească.
  2. Pentru umplutură, fierbe cartofii în apă cu sare pentru 15 minute. Scurge de apă și pasează-i ca pentru piure. Între timp, călește în două linguri cu unt prazul feliat subțire, ciupercile și un praf de cimbru, după gust. Când sunt gata (și sosul a scăzut), adaugă smântâna și mai lasă să se lege puțin. Amestecă apoi cu piureul de cartofi.
  3. Împrate aluatul în două și întinde pe rând câte o foaie subțire. Decupează aluatul cu o formă de biscuiți (sau cu cuțitul) și pune deasupra umplutura de cartofi și ciuperci.
  4. Unge marginile cu oul rămas bătut și lipește marginile colțunașilor formați, apoi presează-le cu o furculiță.
  5. Pune la fiert o oală cu multă apă cu un praf de sare. Pune toți colțunașii odată și lasă-i până se ridică la suprafață. Ia-i cu o spumieră și pune-i într-o tigaie în care ai topit restul de unt și ai călit ceapa tocată. Perpelește-i pe ambele părți și servește colțunașii fierbinți cu sau fără smântână deasupra.

SUGESTIE: Umplutura de cartofi cu ciuperci o poți alterna cu varză călită, carne tocată sau brânză de vaci.

❤️ Prepară și această… Rețetă din Georgia: Khinkali

Găsești mai multe sfaturi și rețete
de mâncăruri și deserturi delicioase
în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția Septembrie 2025 este acum
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro,
în ediție digitală sau ediție tipărită.

 

Sursă foto: arhiva revistei #Practic în Bucătărie, 123rf.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro