E vremea dovlecilor! Iată o supă-cremă de sezon!
Rețetă pentru 12 porții, care se prepară în 50 de minute.
INGREDIENTE
2 cepe
1 cățel de usturoi
60 g unt
1 kg dovleac
1 vârf de cuțit zahăr
Câte 1 vârf de cuțit nucșoară și curry
1 foaie de dafin
1 l apă
1 morcov
1 rădăcină de pătrunjel
2 căni lapte
4 linguri smântână
Câteva frunze de ceapă verde
Piper
Sare
MOD DE PREPARARE
- Pui la fiert apa cu morcovul, o ceapă și rădăcina de pătrunjel, curățate și spălate în prealabil. Cureți dovleacul de coajă și semințe și îl pui la fiert pentru 20 de minute.
- Cureți și tai mărunt ceapa rămasă și usturoiul. Călești puțin în unt ceapa și usturoiul, adaugi dovleacul fiert și zdrobit, zahărul, nucșoara, curry, foaia de dafin, sare și piper după gust.
- Stingi cu supa de legume strecurată, lași să dea în câteva clocote, apoi fierbi totul la foc mic, timp de 30 de minute. La sfârșit adaugi laptele, scoți foaia de dafin și amesteci supa.
O servești fierbinte, cu smântână și frunze de ceapă verde tăiate rondele.
Sfat: Servește cu crutoane și semințe de dovleac ușor rumenite. Înlocuiește farfuriile sau bolurile cu dovleci mai mici și vei obține un efect vizual deosebit.
❤️ Încearcă și aceste rețete:
Supă cremă de dovleac cu crutoane și cu usturoi copt
Pui cremos cu dovleac
Salată de cartofi dulci și dovleac
Găsești mai multe sfaturi și rețete
de mâncăruri și deserturi delicioase
în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția Octombrie 2025 este acum
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro,
în ediție digitală sau ediție tipărită.
Sursă foto: arhiva revistei #Practic în Bucătărie, 123rf.com