Un mic dejun romantic, ușor și rapid de preparat! Ingredientele sunt pentru 4 porții.
INGREDIENTE
4 piersici mari
100 g unt
3-4 linguri zahăr pudră
2 ouă mari, bătute
1-2 linguri ulei floarea soarelui
4 felii pâine
Mascarpone sau smântână pentru servit
MOD DE PREPARARE
- Scufundă piersicile într-un castron cu apă fierbinte pentru 30 de secunde, apoi scoate-le cu o spumieră și curăță-le de coajă.
- Taie piersicile în 4 felii.
- Încinge jumătate din cantitatea de unt într-o tigaie și adaugă piersicile.
- Presară zahăr pudră și lasă la foc mare până când se caramelizează, aproximativ 2-3 minute.
- Scoate fructele pe o farfurie și păstrează-le calde.
- Bate ouăle într-un castron adânc, în care să încapă felia de pâine.
- Încinge în tigaie restul de unt.
- Înmoaie câte o felie de pâine în ou, întoarce-o, pentru a acoperi și cealaltă parte, apoi pune-o în tigaie.
- Prăjește la foc mediu timp de 45 de secunde sau până când se rumenește.
- Întoarce și prăjește și pe cealaltă parte.
- Scoate fiecare felie pe un platou și menține-le la cald.
- Așează frigănelele pe un platou, pune piersicile deasupra și adaugă o lingură de mascarpone sau smântână groasă.
- Pudrează cu zahăr pudră și servește.
👉 Prepară și Rețetă din Moldova: Tocinei
Găsești mai multe sfaturi și rețete
de mâncăruri și deserturi delicioase
în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția Noiembrie 2025 este acum
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro.
Sursă foto: arhiva revistei #Practic în Bucătărie, 123rf.com18
