Home » Deserturi & băuturi » Galete cu afine

Galete cu afine

Autor: Echipa eCuisine
0 comentariu 14 vizualizari 4 minute timp estimat

Îți propunem o rețetă cu afine indicată pentru cei care suferă de boli oftalmologice. O bucată conține: 373,27 kcal, 64,06 g proteine, 17,66 g lipide și 44,75 g glucide.
Rețeta este pentru 10 bucăți. Timp de preparare: 1 oră.

INGREDIENTE

PENTRU ALUAT

300 g făină
30 g zahăr
175 g margarină sau unt
Coaja rasă de la 1 portocală
2 gălbenușuri
3 linguri apă rece
1 praf de sare
Făină pentru planșetă
1 lingură ulei pentru tavă

PENTRU UMPLUTURĂ

500 g afine
100 g zahăr
Zeama de la 1 portocală
1 linguriță scorțișoară pudră
2 ouă
60 g pesmet

MOD DE PREPARARE

  1. Pentru aluat, cerni făina într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui untul tăiat în cubulețe, zahărul, gălbenușurile, sarea, coaja de portocală și apa. Frămânți din aceste ingrediente un aluat moale, pe care îl învelești în folie de plastic și îl dai la rece pentru 15-20 de minute.
  2. Pentru umplutură, speli afinele, le lași la scurs în strecurătoare, apoi le cureți de codițe și frunze. Le pui la fiert la foc iute, împreună cu zahărul, zeama de portocală și scorțișoara. După ce clocotesc, reduci intensitatea focului și lași fructele să fiarbă timp de 15-20 de minute, până când scade zeama formată.
  3. Scoți aluatul de la rece și îl tai în 10 bucăți, pe care le întinzi pe planșeta presărată cu făină, până obții cercuri de aluat cu grosimea de 3-4 mm. Așezi cercurile de aluat în tava unsă cu ulei, le ungi cu ou bătut și presari în mijlocul lor pesmet, astfel încât să rămână margini libere de 4 cm. Repartizezi umplutura cu afine pe bucățile de aluat, peste pesmet. Ridici marginile de aluat libere, astfel încât umplutura din mijloc să rămână neacoperită. Ungi plăcintele cu oul bătut rămas și le coci în cuptorul preîncălzit, la foc moderat, timp de 25-30 de minute, până se rumenesc.

Sfat: Poți înlocui afinele cu prune, pere sau mere.

❤️ Prepară și aceste rețete:
Clătite cu mousse de zmeură
Tort negresă cu zmeură

 

Găsești mai multe sfaturi și rețete
de mâncăruri și deserturi delicioase
în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția Octombrie 2025 este acum
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro.

 

Sursă foto: arhiva revistei #Practic în Bucătărie, 123rf.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro