Rețetă pentru 6 porții. Timp de preparare: 55 de minute.
INGREDIENTE
1 crap de 1 kilogram
½ varză
1 morcov
100 g fasole verde
1 țelină
1 castravete
2 cepe
2 ardei grași
1 rădăcină de pătrunjel
4 linguri mazăre
1 pahar ulei
5 roșii
2 foi de dafin
Sare
Piper boabe
MOD DE PREPARARE
- Cureți și speli morcovul, țelina, pătrunjelul, ardeii, fasolea, varza și ceapa. Tai apoi morcovul, fasolea și pătrunjelul în bastonașe, țelina și castravetele în felioare, ceapa solzișori, ardeii fâșii, iar varza fideluță. Decojești roșiile și le tai rondele.
- Pui toate legumele într-o cratiță, adaugi mazărea, foile de dafin rupte în bucăți, sare și boabe de piper după gust. Torni apoi uleiul și un pahar cu apă și dai cratița la cuptor, la foc mijlociu, pentru 20 de minute.
- Între timp, cureți peștele de solzi și viscere, îi tai capul, îl speli bine și îl porționezi. Așezi peștele sărat și condimentat după gust peste legume și le coci împreună, timp de 20 de minute. Din când în când, scoți tava din cuptor, torni câte puțină apă și stropești peștele cu zeama lăsată de legume.
Sfat: Reduci timpul de preparare cu 10 minute dacă prăjești puțin peștele trecut prin făină și îl lași la cuptor numai 10 minute.
❤️ Încearcă și aceste rețete:
Solyanka de pește
Ciorbă de pește cu corcodușe
Găsești mai multe sfaturi și rețete
de mâncăruri și deserturi delicioase
în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția Octombrie 2025 este de astăzi
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro,
în ediție digitală sau ediție tipărită.
Sursă foto: arhiva revistei #Practic în Bucătărie, 123rf.com