1 broccoli
2 căței de usturoi
250 g ricotta
125 g mozzarella
1 gălbenuș
1 lingură cu pastă de roșii
Ulei de măsline
Oregano
Piper
Sare
INGREDIENTE PENTRU ALUAT
500 g făină
15 g drojdie
250 ml apă călduță
1 lingură cu ulei de măsline
Sare
MOD DE PREPARARE
- Într-un castron, cerne făina cu un praf de sare. Fă în mijloc o adâncitură și pune drojdia dizolvată în puțină apă călduță. Lasă câteva minute să dospească, după care toarnă uleiul și restul de lapte.
- Frământă toate aceste ingrediente până când obții un aluat bine legat. Acoperă-l și lasă-l la crescut 30 de minute.
- Între timp, desfă broccoli în buchețele și opărește-l în apă cu un praf de sare.
- Separat, freacă brânza ricotta cu usturoiul zdrobit și gălbenușul. Adaugă mozzarella rasă și buchețelele de broccoli scurse.
- Din aluat, întinde patru foi rotunde. Pe fiecare jumătate unge cu pasta de tomate și presară oregano. Pune apoi amestecul brânză cu broccoli și acoperă cu cealaltă jumătate. Presează pe margine și răsucește ușor aluatul.
- Coace calzone cu broccoli la cuptor, la foc moderat, aproximativ 20 de minute. Înainte de servire, unge deasupra cu puțin ulei de măsline și presară piper.
Găsești mai multe rețete de
mâncăruri și deserturi delicioase
în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția Septembrie 2025 este acum
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro,
în ediție digitală sau ediție tipărită.
Sursă foto: arhiva revistei #Practic în Bucătărie, 123rf.com