O rețetă de înghețată inedită, perfectă pentru zilele de foc ale verii! Rețeta este pentru 4 porții și o prepari în doar 20 minute. Timp de așteptare: 3 ore.
INGREDIENTE
500 ml frișcă lichidă sau 500 g smântână grasă
150 g zahăr pudră
1 pliculeț de ceai negru
5 gălbenușuri
50 ml rom
100 g boabe de rodie
1 kiwi
½ de ananas
MOD DE PREPARARE
- Prepari o infuzie din ceai și 100 ml apă fierbinte. După 1 minut, scoți pliculețul din apă și lași ceaiul la răcit. Freci gălbenușurile cu zahărul și ceaiul și le pui la fiert pe baie de aburi, până se îngroașă. Stingi focul și adaugi romul.
- Bați frișca și o încorporezi în crema răcită, apoi torni compoziția într-o cutie de plastic și o dai la congelator pentru 3 ore, timp în care o scoți și o amesteci de cel puțin 2 ori.
- Speli ananasul și îl tai pe jumătate pe lungime, apoi scobești miezul, îl tai bucățele.
- Servești înghețata pe jumătatea de ananas. Decorezi cu boabe de rodie, steluțe de kiwi (decupate din rondele), felii de ananas.
Găsești mai multe rețete de băuturi, mâncăruri și deserturi delicioase în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția Iulie 2025 este acum
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro,
în ediție digitală sau ediție tipărită.
Sursă foto: arhiva revistei #Practic în Bucătărie, 123rf.com