O delicioasă rețetă din Maramureș! Rețeta este pentru 4 porții și se prepară într-o oră.
INGREDIENTE
4 ouă
2 cepe roșii
1 ceapă albă
300 g cârnați de casă, din carne de porc și de 10oaie
4 roșii bine coapte
4 linguri de smântână grasă
2 linguri de untură
Sare
Piper negru măcinat
1 legătură pătrunjel verde
Opțional: 1 cană de cașcaval ras
MOD DE PREPARRE
- Fierbi 2 ouă tari, le cureți și le tai în rondele. Cureți și speli ceapa. Tai cârnații în rondele, iar ceapa solzișori.
- Călești puțin ceapa în untură, iar când s-a înmuiat, adaugi cârnații și amesteci ușor. După ce s-au prăjit, le scoți pe o farfurie, folosind o paletă.
- Într-un vas termorezistent sau într-o cratiță, pui ceapa călită și cârnații. Așezi un strat uniform de ouă fierte, apoi unul de roșii tăiate felii. Presari fiecare strat cu sare și piper după gust. Torni ouăle rămase, pe care le-ai bătut bine împreună cu smântâna. Presari o mână de cașcaval ras. Introduci apoi cratița în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 20-25 de minute.
- Scoți papara din cuptor și o oferi spre consum caldă, presărată cu pătrunjel verde.
❤️ Încearcă și aceste rețete:
Cum faci omleta perfectă și 14 feluri de omletă
Omleta anti-mahmureală a la Jamie Oliver
Rețeta de omletă cu brânză, a la Gordon Ramsay
Găsești mai multe sfaturi și rețete
de mâncăruri și deserturi delicioase
în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția Octombrie 2025 este acum
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro,
în ediție digitală sau ediție tipărită.
Sursă foto: arhiva revistei #Practic în Bucătărie, 123rf.com