Ingredientele sunt pentru 3 porții.
INGREDIENTE
700 g piept de pui dezosat
3 ouă
100 g făină
200 g fulgi de porumb
Sare
Piper
Praf de ghimbir
Boia de ardei dulce
Zeamă de lămâie
Ulei de măsline
6-7 cartofi potriviți
250 g kaizer
MOD DE PREPARARE
- Feliem pieptul de pui în fâșîi lungi, pe care le masăm cu puțin ulei de măsline și zeamă de lămâie, apoi le condimentăm cu sare, pudră de ghimbir și boia de ardei dulce și le lăsăm să se odihnească aproximativ 15 minute.
- Amestecăm ouăle cu un praf de sare, piper și o lingură de făină.
- Strivim ușor fulgii de porumb, trecem fâșiile din piept de pui prin făină, apoi prin compoziția de ouă și la final prin fulgii de porumb și le așezăm în tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Dăm tava la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade sau până când devin aurii fulgii de porumb.
- Cartofii îi fierbem în coajă cu un praf de sare, apoi îi decojim, îi zdrobim cu o furculița, condimentăm cu un praf de sare și îi amestecăm cu kaizerul tăiat în bucățele mici și prăjit. Formăm grămăjoare mici și le așezăm pe platou lângă pieptul de pui.
Rețetă primită de la Felicia (Vanea) Dobre, Moara Vlăsiei, jud. Ilfov, cititoare fidelă a revistei noastre.
❤️ Prepară și aceste rețete!
Piept de pui cu ierburi aromatice
Chifteluțe coapte, din piept de pasăre
Sufleu de spanac cu piept de pui
Găsești mai multe sfaturi și rețete
de mâncăruri și deserturi delicioase
în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția Noiembrie 2025 este acum
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro.
Sursă foto: Felicia (Vanea) Dobre
