Rețetă pentru 12 porții: Timp de preparare: 1 oră.
INGREDIENTE
Măruntaiele de la 2 păsări de curte
2 morcovi
2 cepe
1 țelină
1 ardei gras
1 cartof
4-5 roșii
100 g orez
Aproximativ 1 l zeamă de varză murată
1 ou
Sare
Câte 1 legătură pătrunjel și frunze de țelină
MOD DE PREPARARE
1. Cureți măruntaiele de pasăre, le speli în mai multe ape și le pui la fiert în 3 litri de apă rece, cu ½ linguriță de sare. Îndepărtezi spuma care se formează, apoi fierbi în continuare la foc mic, până când bucățile de carne se înmoaie. Le scoți, le tai în cuburi și le adaugi din nou în ciorbă, împreună cu rădăcinoasele, în prealabil curățate, spălate și tăiate cubulețe.
2. Într-un alt vas, fierbi zeama de varză și îndepărtezi, de asemenea, spuma care se formează. Cureți legumele rămase, le speli, le tai și le pui în ciorbă.
3. Când toate legumele sunt fierte, pui orezul și, după 5 minute, bați un ou împreună cu 200 ml zeamă de ciorbă.
Acrești ciorba după gust, cu zeamă de varză și torni amestecul cu ou, amestecând ușor. Iei oala de pe foc și presari verdeața tocată mărunt.
SFAT: Poți folosi măruntaie de pui, de curcan, de rață sau de gâscă. Cea mai gustoasă supă se obține de la păsări de curte mai bătrâne, crescute în curte sau măcar în spații libere, deschise.
Găsești mai multe rețete de mâncăruri delicioase
în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția iunie 2025 este acum
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro,
în ediție digitală sau ediție tipărită.
Sursă foto: arhiva revistei #Practic în Bucătărie, 123rf.com