Rețetă pentru 8 porții. Timp de preparare: 1 oră 30 minute
INGREDIENTE
1 pui mai mare întreg sau 1 kg piept de curcan
50 ml ulei, de preferință de arahide
3 pere
400 g prune
400 g smochine
Condiment din legume uscate
Nucșoară
Sare
MOD DE PREPARARE
- Speli carnea, o presari cu nucșoară și condiment din legume uscate și o înăbuși timp de 30-35 de minute, într-o tigaie adâncă, unde ai uleiul încins, stropind periodic carnea cu apă rece și întorcându-o pe toate părțile, ca să se pătrundă uniform.
- Între timp, cureți fructele, le tai. Dacă sunt prune și smochine uscate, le fierbi la foc mic deshidratate, pentru 20 de minute, în apă cât să le acopere.
- Scoți fructele fierte și, în siropul rămas, fierbi 10 minute perele, în prealabil spălate și tăiate în jumătăți, pe lungime.
- Dacă sunt fructe proaspete toate, le înăbuși pe toate împreună, într-o tigaie antiaderentă în care picuri apă din când în când.
- Așezi într-o tavă carnea și fructele. Le stropești cu siropul rămas de la fierberea fructelor și introduci tava în cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 30 de minute. Servești carnea de pasăre în sos de fructe, cu garnitură de pere, smochine și prune, alături de o salată de sezon (de varză, murături etc.).
SFAT
Dacă te grăbești, poți să reduci munca semificativ: pune de la început carnea și fructele laolaltă într-o tavă adâncă, condimentează după gust, adaugă 2 căni de apă, acoperă cu folie de aluminiu și lasă la cuptor 45 de minute, apoi scoate folia, stropește carnea cu sosul din tavă și mai lasă 20-30 de minute să se rumenească frumos.
Dacă ești la dietă, reține că această mâncare reprezintă o combinație inedită de arome, dar va trebui să-ți reduci porția, căci fructele uscate sunt bogate în calorii.
❤️ Prepară și aceste rețete:
Pui thailandez cu alune
Pui cu smântână și măsline
Pui cu bacon și cartofi
Găsești mai multe sfaturi și rețete
de mâncăruri și deserturi delicioase
în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția Septembrie 2025 este acum
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro,
în ediție digitală sau ediție tipărită.
Sursă foto: arhiva revistei #Practic în Bucătărie, 123rf.com