Rețeta de ruladă cu mascarpone și fructe este permisă pentru cei cu intoleranță la gluten. O porție conține: 230 kcal, 10 g proteine, 10 g lipide, 30 g glucide. Rețeta este pentru 12 felii și se prepară în 3 ore și 20 de minute.
INGREDIENTE
PENTRU BLAT
6 albușuri
1 praf de sare
10 linguri zahăr
120 g alune de pădure fin măcinate
PENTRU CREMĂ ȘI DECOR
250 g mascarpone
100 ml smântână pentru frișcă
250 ml frișcă lichidă
2 linguri zahăr pudră
600 g fructe (piersici, zmeură, mure, afine etc.) proaspete sau din compot
2 plicuri zahăr vanilinat
Câteva frunze de mentă
MOD DE PREPARARE
1. Bați albușurile spumă tare cu un praf de sare, adaugi treptat câte o lingură de zahăr și bați în continuare, până se topește zahărul. Încorporezi alunele în bezeaua obținută și torni compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt. Coci blatul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până devine auriu. Îl răstorni pe o hârtie de copt curată, îndepărtezi cu grijă hârtia pe care s-a copt și îl rulezi împreună cu hârtia curată.
2. Pentru cremă, mixezi frișca lichidă rece, împreună cu zahărul pudră și cel vanilinat. Separat, mixezi mascarpone împreună cu smântâna pentru frișcă și 2-3 linguri de frișcă bătută. Păstrezi în frigider restul de frișcă.
3. Păstrezi câteva fructe pentru decor, iar restul le speli, le cureți și le tai în cubulețe. Desfaci ușor rulada, întinzi crema și repartizezi uniform cubulețele de fructe, păstrând un fruct pentru decor. O rulezi cu ajutorul hârtiei și o păstrezi la rece timp de 2 ore. O decorezi cu frișca rămasă, cu felii de fructe și cu frunzele de mentă.
Găsești mai multe rețete de băuturi, mâncăruri și deserturi delicioase în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția Iulie 2025 este acum
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro,
în ediție digitală sau ediție tipărită.
Sursă foto: arhiva revistei #Practic în Bucătărie, 123rf.com