Rețetă pentru 5 porții. Timp de preparare: 1 oră și 10 minute.
INGREDIENTE
300 g orez sălbatic
50 ml ulei de măsline
150 g mozzarella, telemea sau caș dulce
100 g mortadela
100 g măsline
100 g mazăre dulce, fiartă
2 roșii (fără partea cu semințe și suc)
2 castraveciori murați sau proaspeți
1 conservă ton mărunțit
2 ouă fierte tari
Sare
MOD DE PREPARARE
- Fierbi orezul în apă cu sare, îl scurgi, îl clătești cu apă rece și îl amesteci cu uleiul de măsline.
- Tai mozzarella, mortadela, măslinele, roșiile și ouăle cuburi. Cureți castraveții de coajă, dacă sunt proaspeți, apoi îi tai rondele sau cuburi.
- Pui într-un castron orezul, brânza, mortadela, legumele, ouăle, tonul și sare după gust. Amesteci cu atenție, ca să nu se strivească ingredientele, adaugi măslinele și lași salata timp de 15 minute la rece, apoi o consumi.
SFAT: Poți înlocui orezul cu quinoa sau cușcuș.
INFO: Dintre cereale, orezul este singura plantă care poate creşte în apă. Originar din China și India, se estimează că orezul este de departe cea mai consumată cereală.
Găsești mai multe rețete de mâncăruri delicioase
în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția mai 2025 este acum
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro,
în ediție digitală sau ediție tipărită.
Sursă foto: arhiva revistei #Practic în Bucătărie, 123rf.com