Home » Mâncăruri » Sufleu de cod

Sufleu de cod

Autor: Echipa eCuisine
0 comentariu 19 vizualizari 1 minute timp estimat

Vă propunem o rețetă indicată în diabet și în afecțiuni cardiovasculare. Ingredientele sunt pentru 4 porții, iar timpul de preparare este de aproximativ 1 oră.

INGREDIENTE

400 g cod, preferabil file
4 albușuri
2 linguri făină
200 ml lapte degresat
1 lingură margarină pentru formă
½ lămâie
Sare

MOD DE PREPARARE

  1. Cureți peștele de oase și piele dacă nu ai găsit deja filetat și apoi îl dai prin mașina de tocat sau îl mărunțești cu un chopper.
  2. Pui la fiert 100 ml lapte. Dizolvi făina în laptele rece rămas, apoi îl torni în laptele fierbinte. Amesteci sosul până capătă consistență de cremă, după care stingi focul, adaugi margarina și amesteci până se omogenizează.
  3. Bați albușurile spumă cu mixerul, adaugi zeama de lămâie și mixezi iar. În sosul alb adaugi peștele tocat, un praf de sare și spuma de albușuri. Torni compoziția într-o formă termorezistentă unsă cu margarină, pe care o așezi într-o cratiță cu apă și fierbi sufleul la bain-marie, în cuptor, timp de 40 de minute.

O porție conține:
226bkcal
26 g proteine
9 g lipide
8 g glucide

SFAT: Poți folosi și alt pește, preferabil alb, slab. Poți coace preparatul în forme mici, cât pentru o porție, chiar în tava de brioșe.

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro