Vă propunem o rețetă indicată în diabet și în afecțiuni cardiovasculare. Ingredientele sunt pentru 4 porții, iar timpul de preparare este de aproximativ 1 oră.
INGREDIENTE
400 g cod, preferabil file
4 albușuri
2 linguri făină
200 ml lapte degresat
1 lingură margarină pentru formă
½ lămâie
Sare
MOD DE PREPARARE
- Cureți peștele de oase și piele dacă nu ai găsit deja filetat și apoi îl dai prin mașina de tocat sau îl mărunțești cu un chopper.
- Pui la fiert 100 ml lapte. Dizolvi făina în laptele rece rămas, apoi îl torni în laptele fierbinte. Amesteci sosul până capătă consistență de cremă, după care stingi focul, adaugi margarina și amesteci până se omogenizează.
- Bați albușurile spumă cu mixerul, adaugi zeama de lămâie și mixezi iar. În sosul alb adaugi peștele tocat, un praf de sare și spuma de albușuri. Torni compoziția într-o formă termorezistentă unsă cu margarină, pe care o așezi într-o cratiță cu apă și fierbi sufleul la bain-marie, în cuptor, timp de 40 de minute.
O porție conține:
226bkcal
26 g proteine
9 g lipide
8 g glucide
SFAT: Poți folosi și alt pește, preferabil alb, slab. Poți coace preparatul în forme mici, cât pentru o porție, chiar în tava de brioșe.