41 Găsești mai multe rețete de băuturi, mâncăruri și deserturi delicioase în revista #Practic în Bucătărie!
Poți procura revista noastră și online,
Îți propunem un chutney de sfeclă și portocale, ideal pentru a fi consumat alături de fripturi.
Dificultate: ușor. Timp de preparare: mediu. Ingredientele sunt pentru 2 kilograme de chutney.
INGREDIENTE
- 1 1/2 kg sfeclă roșie, curățată și tăiată cuburi
- 3 cepe tocate
- 3 mere curățate și date pe răzătoare
- Sucul și coaja de la 3 portocale
- 2 linguri semințe muștar
- 1 lingură semințe de coriandru
- 1 lingură cuișoare
- 1 lingură scorțișoară
- 700 ml oțet de vin roșu
- 700 g zahăr alb
MOD DE PREPARARE
- Într-o tigaie mai mare, se amestecă împreună toate ingredientele.
- Se aduce amestecul în punctul de fierbere, apoi se lasă să clocotească timp de 1 oră, amestecând din când în când, până când chutney-ul devine gros și sfecla este fiartă complet.
- În timp ce chutney-ul se prepară, pregătește borcanele, sterilizându-le printr-o spălare cu apă fierbinte scurtă în mașina de spălat vase sau prin spălare cu mâna, apoi pune-le într-un cuptor fierbinte de sterilizare, timp de 10-15 minute.
- O dată ce chutney-ul este gata, lasă-l să se odihnească timp de 10 minute, apoi cu o lingură toarnă cu atenție în borcane și sigilează cât timp încă este fierbinte.
- Poate fi servit imediat, dar va fi mult mai gustos după ce trece o lună.
- Se păstrează o perioadă de până la 6 luni, într-un loc răcoros și întunecat.
- Odată ce a fost deschis, se păstrează la frigider și să consumă în termen de 2 luni.
👉 Citește și Chutney picant cu mere și prune
👉 Citește și Holodnik, supă rece de sfeclă roșie
Găsești mai multe rețete de băuturi, mâncăruri și deserturi delicioase în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția Iulie-August 2025 este acum
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro,
în ediție digitală sau ediție tipărită.
Sursă foto: arhiva revistei #Practic în Bucătărie, 123rf.com