Un tort care poate fi servit ca aperitiv, la o masă festivă. Ingredientele sunt pentru 4-6 porții, iar timpul de preparare este 1 oră și 15 minute!
INGREDIENTE
PENTRU ALUAT
2 ouă
100 g făină
200 ml lapte
50 ml vin alb
Sare
Ulei
PENTRU UMPLUTURĂ
300 g ciuperci
200 g caşcaval
300 g piept de pui
2 cepe
2-3 linguri cu ulei
100 ml vin alb
1 foaie de dafin
200 ml smântână
Cimbru
Mărar, pătrunjel
MOD DE PREPARARE
- Pentru clătite, bate ouăle cu un praf de sare, o lingură cu ulei și vinul. La final, adaugă făina cernută și toarnă laptele treptat, amestecând, ca să nu se formeze cocoloașe.
- Unge tigaia cu ulei și coace clătitele pe rând. Pune-le într-o cratiţă așezată pe un vas cu apă fierbinte.
- Toacă mărunt ciupercile și cepele și călește-le în ulei încins împreună cu pieptul de pui tăiat fâșii foarte fine. Când apa lăsată de ciuperci s-a evaporat, toarnă vinul și potrivește de sare, piper, cimbru și dafin. Ţine pe foc până când scade suficient.
- Ia de pe foc și adaugă mărarul și pătrunjelul tocate mărunt și smântâna. Presară cașcaval ras într-un vas termorezistent și așază o clătită, apoi strat de umplutură și tot așa. Ultimul strat trebuie să fie o clătită.
- Dă la cuptor pentru 5-7 minute, răstoarnă tortul de clătite, presară iar puțin cașcaval ras deasupra și servește cu smântână sau ketchup dulce ori picant, după preferinţă.
❤️ Încearcă și aceste rețete:
Clătite americane. Rețete simple pentru mic dejun și nu numai
O altfel de garnitură: Clătite din cartofi
Clătite cu mousse de zmeură
Găsești mai multe sfaturi și rețete
de mâncăruri și deserturi delicioase
în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția Noiembrie 2025 este acum
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro.
Sursă foto: arhiva revistei #Practic în Bucătărie, 123rf.com
