Ingredientele sunt pentru 30 de bucăți . Timp de preparare: 1 oră și 10 minute.
INGREDIENTE
280 g făină albă
200 g unt cu 80% grăsime
120 g zahăr pudră
2 pliculețe zahăr vanilinat sau 1 fiolă esență de vanilie
4 ouă
300 g gem de caise ori alt gem acrișor
50 g alune sfărâmate
MOD DE PREPARARE
- Fierbi ouăle tari, apoi le răcești și le cureți de coajă. Scoți gălbenușurile într-o farfurie și le zdrobești bine cu furculița. Folosești albușurile fierte la prepararea unei salate, a unui chec-aperitiv cu legume sau ca adaos la brioșe sărate.
- Mixezi untul moale, la temperatura camerei, cu zahărul pudră, zahărul vanilinat și gălbenușurile fierte. Adaugi treptat făina cernută și omogenizezi aluatul. Îl acoperi și îl lași să se odihnească 10 minute, pe masa de lucru.
- Presari planșeta cu făină și întinzi aluatul în foaie subțire, de 4-5 mm. Presari bucățelele de alune sau nucă și presezi ușor. Treci prin făină gura unui pahar mic, de țuică și decupezi rondele pe care le așezi în tava tapetată cu hârtie de copt. Le coci la foc mediu, 20 de minute, în cuptorul preîncălzit.
- Când se răcesc, le unești câte două cu gem de caise, presându-le puțin.
SFATURI
- Poți pudra paleurile cu zahăr cu aromă de vanilie, stratul ajutând prăjiturile să se mențină fragede mai multă vreme. Foarte bine arată cu modele de ciocolată desenate cu poșul.
- Se păstrează bine chiar și 2-3 săptămâni dacă sunt ținute la rece, în cutii metalice care se închid etanș.
❤️ Prepară și Fursecuri americane cu ciocolată
Găsești mai multe sfaturi și rețete
de mâncăruri și deserturi delicioase
în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția Noiembrie 2025 este acum
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro.
Sursă foto: arhiva revistei #Practic în Bucătărie, 123rf.com
