Îți propunem o supă care ajută la remineralizare, precum și la detoxifiere, mulțumită efectului diuretic al rădăcinilor de păstârnac. Rețeta este pentru 4 porții și se prepară în aproximativ 40 de minute.
INGREDIENTE
400 g păstârnac
1 morcov
½ țelină mijlocie
1 ceapă
1 rădăcină de ghimbir
1 cățel de usturoi
500 ml apă sau supă
2 linguri ulei de măsline
½ linguriță coriandru
Sare
Piper
MOD DE PREPARARE
- Cureți legumele și rădăcina de ghimbir. Le tai după cum dorești și le înăbuși 10 minute sub capac, în uleiul de măsline, adăugând câte puțină apă.
- Stingi cu supa, asezonezi cu sare, piper și coriandru și lași totul să fiarbă la foc mic, pentru încă 10 minute, până când toate legumele sunt fierte.
- Strecori legumele și le pasezi în blender sau cu ajutorul mixerului vertical. Amesteci piureul de legume cu zeama în care au fiert legumele, până obții o cremă fină.
- Servești supa cu puțină brânză sau telemea rasă deasupra și cu crutoane de pâine integrală.
❤️ Prepară și
De sezon: Supă-cremă de dovleac
Supă și ciorbă de dovlecei. 3 rețete
Pui cu ghimbir și coriandru
Găsești mai multe sfaturi și rețete
de mâncăruri și deserturi delicioase
în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția Noiembrie 2025 este acum
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro.
Sursă foto: arhiva revistei #Practic în Bucătărie, 123rf.com
