Home » Blog » Ceapa, ideala in dieta femeilor

Ceapa, ideala in dieta femeilor

Autor: Echipa eCuisine
0 comentariu 27 vizualizari 5 minute timp estimat

Ceapa este ideala in dieta femeilor. Aceasta leguma puternic aromata face parte, alaturi de usturoi si praz, din familia Allium, este foarte bogata in sulf, mineral responsabil pentru mirosul intepator si are numeroase beneficii pentru sanatate.

Ceapa aduce beneficii pentru sistemul cardiovascular

Specialistii au demonstrat ca substantele sulfurice care se gasesc in ceapa au proprietati anticoagulante si previn agregarea plachetelor sangvine. De asemenea, sulful reduce nivelul de colesterol si de trigliceride din sange, imbunatatind functionarea membranei celulare a globulelor rosii.

Printre beneficiile consumului de ceapa se numara, de asemenea, prevenirea infarctului, datorita continutului foarte mare de flavonoide.

Beneficii pentru oase

Studiile au aratat ca includerea cepei in dieta de zi cu zi creste densitatea oaselor si poate avea beneficii considerabile asupra femeilor aflate la menopauza, care se confrunta cu o scadere a densitatii osoase. S-a demonstrat, de asemenea, ca femeile care au trecut de varsta menopauzei au un risc mai mic de fractura de sold daca includ ceapa in dieta zilnica. Densitatea osoasa a femeilor in varsta, care consumau ceapa zilnic, era mult mai buna decat in cazul celor care consumau ceapa doar o data pe luna sau mai rar.

Ceapa contribuie substantial la sanatatea tesuturilor conective, deoarece acestea au nevoie de sulf pentru a se forma.

👉 Citește și Top 10 alimente pentru diabetici

Cum mananci ceapa

Ceapa poate fi consumata cruda in salate. Rosiile si castravetii fac casa buna cu ceapa cruda. Poti pune ceapa in salata de fasole boabe si o poti adauga, tocata in toate combinatiile de legume crude.

Un truc foarte bun este sa tai ceapa marunt si sa o combini, inainte de a o adauga in salata, cu putina sare. Freaca ceapa tocata cu mana si scurge sucul. O parte din miros si iuteala vor disparea.

Ceapa coapta este ideala alaturi de carne la gratar si legume. Daca este coapta, ceapa se indulceste. Iata cum poti prepara o garnitura simpla si delicioasa! Curata foile cepei si taie ceapa in patru. Pune bucatile in tava la copt. Presara sare, piper si ulei si coace-o.

Ceapa se combina foarte bine cu cimbrul si cu mararul proaspat si merge de minune cu foile de dafin si cu boabele de piper.

❤️ Prepară aceste rețete:
Ceapă umplută cu morcovi și năut

Mâncare de ceapă cu carne de vițel

 

Găsești mai multe sfaturi și rețete
de mâncăruri și deserturi delicioase
în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția Septembrie 2025 este acum
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro,
în ediție digitală sau ediție tipărită.

 

Sursă foto: arhiva revistei #Practic în Bucătărie, 123rf.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro