Home » Aperitive, salate, sosuri » Chec aperitiv mozaic cu ce ai în frigider

Chec aperitiv mozaic cu ce ai în frigider

Autor: Otilia Ignat
0 comentariu 1,6K vizualizari 7 minute timp estimat

Ai două rețete de chec aperitiv mozaic. Simplu de făcut, rapide, te vor ajuta să valorifici ce mai ai prin frigider. Aceste rețete de chec aperitiv sunt dovada că, în arta culinară, uneori preparatele simple sunt adevărate plăceri gustativă. 

Două delicioase propuneri de checuri, gata să cucerească simțurile cu arome bogate și consistență perfect echilibrată, se dezvăluie în aceste rețete. Indiferent dacă alegi să te bucuri de un cel cu măsline și cașcaval sau de cel cu mai multe tipuri de cașcaval, ambele opțiuni promit o experiență rafinată. Oricare dintre cele două rețete de chec aperitiv mozaic este o surpriză gistativă. Sunt foarte simplu de preparat și sunt foarte bune calde sau reci, fiind genul de aperitiv pe care toată lumea îl iubește. 

Chec sărat mozaic cu măsline și cașcaval

Se pregătește foarte repede, iar unele dintre ingrediente pot fi variate. 

Ingrediente

  • 3 ouă mari; 
  • 100 ml de ulei de floarea-soarelui; 
  • 125 ml de lapte;
  • 300 gr de făină; 
  • Un plic întreg de praf de copt (6 grame); 
  • 50 gr de parmezan ras; 
  • Măsline verzi și negre, tăiate în bucăți (circa 100 de grame); 
  • 200 gr de cașcaval ras (simplu, afumat sau mozzarella bine scursă); 
  • 125 gr de șuncă (de orice fel sau prosciutto cotto ori pui afumat, bacon, cârnați afumați sau salam); 
  • Sare și piper (după gust).

Mod de preparare al checului săart mozaic

Ouăle se bat cu uleiul de floarea-soarelui și laptele, doar atât cât este nevoie pentru a se omogeniza bine. În acest amestec lichid, se adaugă făina, praful de copt și parmezanul ras. Se omogenizează bine. Va rezulta un aluat relativ dens. 

Se adaugă măsline verzi și negre, tăiate în bucăți, cașcavalul ras și șunca. Se potrivește de sare și piper. Se omogenizează cu o spatulă și se coace în tavă (fie de chec, fie în tava întinsă de aragaz ori sub forma de brioșe), pentru circa 40-45 de minute, la foc potrivit. Se scoate din formă atunci când s-a răcorit puțin. 

Se mai pot adăuga ardei grași trași la tigaie, ciuperci tăiate în bucăți mari și călite și/sau roșii uscate. 

chec-sarat-mozaic

Chec aperitiv mozaic cu cașcaval

Este delicios, foarte simplu de făcut și inedit. Secretul este să combini mai multe feluri de cașcaval. Ideal este sa asociezi părți egale de parmezan, cheddar și cașcaval afumat. 

Ingrediente

  • 250 gr de făină;
  • Două plicuri de praf de copt;
  • O linguriță de zahăr;
  • Piper măcinat proaspăt;
  • O lingură de cimbru uscat;
  • O linguriță de pudră de ceapă granulată;
  • 200-250 de grame amestec de cașcaval;
  • 250 ml de lapte;
  • Două linguri de ulei;
  • 2 ouă mari.

Mod de preparare

Într-un castron, pune făina, praful de copt, zahăr și piper măcinat proaspăt. Adaugă cimbru uscat, ceapa granulată și tot amestecul de cașcaval. 

Separat, combină laptele, uleiul și ouăle. Amestecă și toarnă totul peste compoziția uscată. Omogenizează cu o spatulă. Pot rămâne cocoloașe (se vor topi la copt). Coace checul la 180 de grade, 30-40 de minute. Miroase fabulos și este la fel de bun și cald, și rece. 

Aceste două rețete de checuri sărate sunt un mic festin culinar în care simplitatea se transformă într-un deliciu rafinat.

Sursa foto: 123rf.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro