Home » Aperitive, salate, sosuri » Biscuiți sărați de casă cu parmezan

Biscuiți sărați de casă cu parmezan

Autor: Otilia Ignat
0 comentariu 321 vizualizari 5 minute timp estimat

Prepară biscuiți sărați de casă cu parmezan pentru a te bucura de textură crocantă și combinația perfect echilibrată de ingrediente. Biscuiții sărați de casă cu parmezan sunt o adevărată delicatesă pentru orice ocazie. Această rețetă simplă, dar plină de savoare, te va cuceri cu aroma inconfundabilă de parmezan și cheddar. 

Ideali pentru a fi savurați în timpul unei petreceri, alături de o ceașcă de ceai ori un pahar de lapte sau cu iaurt, acești biscuiți sărați de casă cu brânză o să intre pe lista de rețete a familiei tale, după ce îi vei face prima dată.

Se fac ușor, cu ingredientele pe care le ai la îndemână. Un avantaj este și faptul că se pot păstra la fel de gustoși pentru mai multe zile. 

Tips &Tricks pentru biscuiți sărați de casă cu ce fel de brânză tare vrei tu!

  • Poți folosi un singur tip de brânză – parmezan sau cheddar, sau orice altă brânză maturată, singura condiție este să fie tare.
  • În aluat poți pune semințe de in, mac sau de floarea soarelui și o să ai biscuiți de casă cu semințe.
  • Sarea nu este un ingredient obligatoriu, astfel că poți regla cantitatea în funcție de nevoi. 
  • Aluatul poate fi întins sub forma de foaie, și poți decupa biscuții cum vrei. Dacă faci asta întinde foaia înainte de a lăsa aluatul să se odihnească la rece. Acoperă-l cu o folie și rulează-l pe un prosop. Rece este greu de întins.  
  • Aluatul poate fi congelat. Îl dezgheți rapid, lăsându-l o oră la temperatura camerei.

Ingrediente pentru biscuiții sărați cu parmezan 

  • 200 g unt nesărat (dacă folosești unt sărat, trebuie să elimini sarea) ;
  • 200 g făină;
  • 1 praf de sare;
  • 1 vârf de linguriță de piper;
  • 1 linguriță de muștar;
  • 50 g brânză cheddar rasă;
  • 100 g parmezan ras;
  • 2 ouă.

Cum prepari biscuiți sărați de casă cu parmezan

Puneți untul și făina într-un bol și amestecați-le cu o spatulă. Adăugați sarea, piperul și muștarul. Omogenizați bine, apoi adăugați cele două feluri de brânză și amestecați ușor. 

Adăugați un ou întreg și amestecați. Trebuie să rezulte un aluat relativ dens. Dacă este încă nisipos, adăugați o lingură de apă rece. 

Puneți aluatul într-o folie alimentară de plastic, formați un sul cu diametrul de 3-4 centimetri și puneți-l la rece pentru câteva ore. 

După acest interval, încingeți cuptorul la 180 de grade și pregătiți tavile pentru copt. Trebuie ungeți și tapetați cu puțină făină. 

Scoateți aluatul și tăiați felii de doi centimetri grosime. Puneți fursecurile în tavă, ungeți-le pe fiecare în parte cu ou bătut și presărați puțin parmezan. Se coc repede, în circa 10 minute, așa că trebuie urmărite. 

Sunt gata când sunt aurii. Enjoy!

Sursa foto: 123rf.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro