Când vin sărbătorile, neapărat pregătim și un desert special!
Ingredientele sunt pentru 30 de porții. Rețeta se prepară în 40 de minute și e nevoie de 3 ore de așteptare.
INGREDIENTE
500 g zahăr
80 g cacao
100 g unt rece
500 g lapte praf instant
200 g nuci, alune, arahide, fistic, singure sau în combinație după preferințe, dar prăjite și mărunțite
200 g biscuiți sfărâmați
20 g stafide
2 plicuri zahăr vanilat
Coaja rasă de la ½ portocală
1 esență de rom
1 praf de sare
MOD DE PREPARARE
- Dai în fiert zahărul împreună cu coaja de portocală și 100 ml apă. Lași să fiarbă până obții un sirop gros. Iei siropul de pe foc și înglobezi cacaua și zahărul vanilat. Pui din nou amestecul pe foc și lași să fiarbă. Apoi iei din nou amestecul de pe foc și înglobezi untul rece tăiat bucățele. Lași să dea în clocot.
- Tapetezi o tavă cu foaie de copt, dacă nu ai formă de silicon. Într-un castron curat și uscat pui laptele praf. Adaugi apoi compoziția fierbinte și omogenizezi. Înglobezi și nucile, biscuiții, pui compoziția în tavă și nivelezi. Lași să se răcească și să se întărească la rec pentru cel puțin 3 ore, apoi o tai în bucăți cu un cuțit încălzit.
SFATURI
Poți înlocui esența de rom cu ½ linguriță de scorțișoară.
Creează mai multe variante: cu ghimbir, orez expandat, fulgi de cereale, cafea solubilă etc.
❤️ Încearcă și aceste rețete:
Cornuri cu nucă și ciocolată
Negresă de post cu ciocolată neagră
Tort de ciocolată
Găsești mai multe sfaturi și rețete
de mâncăruri și deserturi delicioase
în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția Decembrie 2025 – Ianuarie 2026
este acum în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro.
Sursă foto: arhiva revistei #Practic în Bucătărie, 123rf.com
