Home » Deserturi & băuturi » Negresă de post cu ciocolată neagră

Negresă de post cu ciocolată neagră

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 264 vizualizari 2 minute timp estimat

Când ai chef de ceva dulce, dar n-ai de niciunele prin casă, o negresă de post poate salva situația cu brio. Mai ales aceasta…

1.Într-un castron, amestecă energic făina cu zahărul brun, praful de copt, cacaua, ciocolata rasă, nucile și puțină sare.

2.Separat, mixează banana zdrobită cu apa și romul, uleiul și oțetul de mere. Încorporează ingredientele uscate, amestecând de jos în sus până ce se omogenizează.

3.Compoziția astfel obținută, toarn-o într-o formă unsă și tapetată cu făină. Coace negresa la cuptor, la foc moderat, 20-30 de minute.

4.Lasă negresa prăjitura să se răcească şi las-o în frigider o oră înainte de a o servi. O poți servi și caldă, alături de o cupă de înghețată de vanilei sau cu frișcă vegetală și dulceață.

CITEȘTE ȘI: Placinta cu mere de post

Poza principala

negresa_mica_1.jpg

300 g făină

50 g ciocolată neagră (de post)

200 g zahăr brun

75 g cacao

1 banana

50 g nuci

180 ml apă

1 linguriță cu praf de copt

2 linguriţe cu otet de mere

60 ml ulei

esență de rom

sare

 

Negresa de post cu ciocolată neagră este minunata langa o cafea la o sueta cu prietenele (sau colegele).

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro