Rețetă pentru 4 porții. Timp de preparare: 40 de minute.
INGREDIENTE
1 conopidă mijlocie (aproximativ 750 g)
4 ouă
75 g unt
3 linguri pesmet
1 lingură smântână
150 ml lapte
100 g cașcaval
Sare
Boia dulce
MOD DE PREPARARE
- Alegi o conopidă nu prea îndesată, pe care o cureți de frunzulițe, o speli și o fierbi întreagă, într-o oală mare.
- Fierbi ouăle tari, le cureți și le dai pe răzătoarea mică.
- Într-o tigaie cu 50 g unt topit, călești pesmetul. Stingi focul și amesteci pesmetul cu ouăle, laptele, smântâna, sare și boia după gust, până obții o pastă.
- Așezi conopida într-un vas termorezistent uns cu unt și pui cu lingura pasta cu pesmet, printre buchețelele de conopidă și peste ele. Presari deasupra cașcavalul ras și dai mâncarea la cuptor pentru 15-20 de minute, până se rumenește frumos.
Sfat:
Dacă ai o conopidă îndesată, este mai bine să o desfaci în buchețele după ce ai fiert-o și să le treci pe fiecare prin compoziția cu pesmet.
❤️ Încearcă și aceste rețete:
Conopidă cu brânză la cuptor, ca la mama acasă
Tabbouleh de conopidă
Quiche cu afumătură și conopidă
Supă de conopidă cu lapte de cocos (rețeta Gordon Ramsey)
Găsești mai multe sfaturi și rețete
de mâncăruri și deserturi delicioase
în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția Octombrie 2025 este acum
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro.
Sursă foto: arhiva revistei #Practic în Bucătărie, 123rf.com