Un desert indicat în boli de stomac. O porție conține 10,4 kcal, 1,15 g proteine, 5,96 g lipide, 12,18 g glucide.
Rețetă pentru 35 de bucăți. Timp de preparare: 1 oră.
INGREDIENTE
350 g făină
250 g unt sau margarină
1 lingură oțet
6 linguri apă
1 lingură zahăr
200 g gem sau rahat
1 praf de sare
Făină pentru planșetă
MOD DE PREPARARE
- Cerni făina într-un castron și în mijlocul ei faci o adâncitură, în care pui margarina înmuiată la temperatura camerei, sarea, zahărul, oțetul și apa.
- Frămânți un aluat, pe care îl întinzi în strat gros de 4-5 mm, pe planșeta presărată cu făină.
- Tai aluatul în triunghiuri, la baza cărora pui câte o linguriță cu gem sau bucăți de rahat și rulezi, dând formă de cornulețe. Le coci în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, timp de
20 de minute, iar dacă dorești, le poți pudra calde cu zahăr.
Sfat:
Din acest aluat poți face și cornulețe umplute cu brânză de vaci.
Aceste cornulețe sunt perfecte pentru pachețel la școală.
❤️ Încearcă și aceste rețete:
Cornulețe fragede. Cele mai bune și mai simple 3 rețete
Cornulețe cu nucă măcinată
Găsești mai multe sfaturi și rețete
de mâncăruri și deserturi delicioase
în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția Octombrie 2025 este acum
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro.
Sursă foto: arhiva revistei #Practic în Bucătărie, 123rf.com