Rețetă pentru 15 porții. Timp de preparare: 40 minute. Timp de așteptare: 4 ore.
INGREDIENTE
1,5 kg vișine sau cireșe
750 ml lapte
300 g zahăr tos
Câteva frunze de mentă
MOD DE PREPARARE
- Speli vișinele, le cureți de sâmburi și codițe și păstrezi câteva fructe pentru decor. Restul le mixezi sau le pasezi printr-o sită.
- Zdrobești în piuliță sâmburii vişinelor sau îi pui într-o pungă de plastic gros şi îi zdrobeşti cu ciocanul.
- Fierbi pentru 10 minute laptele, sâmburii și zahărul, amestecând continuu. Iei vasul de pe foc, strecori laptele şi îl laşi să se răcească.
- Amesteci laptele cu piureul de fructe. Pui crema într-un vas, pe care îl introduci în congelator pentru minimum 3 ore. În prima oră de congelare, amesteci crema de două ori, la interval de 30 de minute, să nu se formeze ace de gheață
Servești înghețata decorată cu vișine proaspete și frunze de mentă.
SFAT: Pentru o consistență mai cremoasă, folosește iaurt în loc de lapte.
Găsești mai multe rețete de băuturi, mâncăruri și deserturi delicioase în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția Iulie 2025 este acum
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro,
în ediție digitală sau ediție tipărită.
Sursă foto: arhiva revistei #Practic în Bucătărie, 123rf.com