Tot mai multe persoane investesc într-un slow cooker, acest dispozitiv fiind foarte util dacă nu vrei să petreci ore întregi în bucătărie. Beneficiul său principal este economisirea timpului: un slow cooker îți permite să pregătești ingredientele dimineața, apoi le lași la gătit, iar dispozitivul face toată treaba cât timp tu ești la birou. Când ajungi acasă, mâncarea este gata, iar tu nu ai făcut (aproape) deloc efort! Dacă și tu ți-ai cumpărat recent un slow cooker și ești în căutare de rețete, astăzi îți prezentăm o mâncărică delicioasă de pui, bacon și cartofi.
Dificultate: Ușor. Timp de preparare: Îndelungat. Rețeta este pentru 6 porții.
INGREDIENTE
- 1 lingură ulei măsline
- 6 pulpe pui, fără piele
- 12 felii de bacon afumat, tocat
- 200 g ceapă eșalotă sau ceapă galbenă
- 350 g cartofi noi, tăiați în jumătate
- 2 crenguțe cimbru
- 200 ml vin alb
- 500 ml supă de pui fierbinte
- 250 ml lapte bătut (opțional)
- suc lămâie
- 2 linguri tarhon, tocat
MOD DE PREPARARE
- Încălzește uleiul într-o cratiță mare.
- Rumenește puiul timp de aproximativ 10 minute, până când capătă o culoare aurie, apoi îl scoți și îl pui deoparte.
- Adaugă în tigaie baconul și ceapa eșalotă. Menține pe foc până devin rumene.
- Adaugă în oala slow cooker toate ingredientele cu excepția laptelui bătut, zeama de lămâie și 1 lingură de tarhon.
- Fierbe la modul HIGH timp de 4-6 ore, până când puiul este într-adevăr pătruns și se desprinde de pe os.
- Dacă folosești lapte bătut, acum este momentul să îl adaugi peste preparat și să amesteci până la omogenizare.
- Se presară sucul de lămâie și tarhonul păstrat, se potrivește gustul cu sare și piper.
- Servește preparatul cald.
Poftă bună!
Găsești mai multe rețete de băuturi, mâncăruri și deserturi delicioase în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția Iulie-August 2025 este acum
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro,
în ediție digitală sau ediție tipărită.
Sursă foto: arhiva revistei #Practic în Bucătărie, 123rf.com