Rețetă pentru 16 porții. Timp de preparare: 1 oră și 10 minute
INGREDIENTE
800 g carne tocată slabă (amestec porc şi vită)
200 g bacon, pastramă de porc sau şuncă
1 ardei gras roşu
100 g porumb dulce din conservă
1 lingură muştar
2 cepe albe
2 chifle
2 linguri pesmet
3 ouă
Sare
Piper
Oregano sau cimbru uscat
Ulei
PENTRU DECOR
100 g porumb dulce din conservă
2 ardei grași de culori diferite
MOD DE PREPARARE
- Cureți legumele, le speli şi le tai mărunt. Tai baconul cubuleţe şi îl călești în 10 ml ulei. Adaugi legumele şi porumbul scurs. Condimentezi compoziţia şi o înăbuși la foc mediu, pentru 5-6 minute.
- Înmoi chiflele în apă şi le storci bine. Amesteci legumele călite cu ouăle, pesmetul, carnea tocată, muștarul, chiflele stoarse, sare şi piper. Omogenizezi compoziţia şi o împarţi în două părţi egale.
- Aşezi compoziţia în forma de chec sau cozonac. Decorezi cu porumb și ardei.
- Introduci tava în cuptor 40 de minute și servești „franzela” feliată, caldă, cu murături alături. Din această compoziţie, poţi pregăti și chifteluţe.
Sfaturi:
- Pentru un aspect mai aparte, poți coace carnea și în forma de guguluf sau o poți modela cum dorești, în tăvi unse cu ulei şi tapetate cu hârtie de copt.
- Carnea capătă o culoare mai plăcută dacă este unsă cu puțin bulion înainte de a se pune la copt.
👉 Încearcă și această rețetă: Ruladă de curcan cu ciuperci și verdeață
Găsești mai multe rețete de
mâncăruri și deserturi delicioase
în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția Septembrie 2025 este acum
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro,
în ediție digitală sau ediție tipărită.
Sursă foto: arhiva revistei #Practic în Bucătărie, 123rf.com