Un delicios preparat vegetarian. Rețeta este pentru 6 porții. Timp de preparare: 1 oră și 25 de minute.
INGREDIENTE
1 cutie de cannelloni
400 g ciuperci proaspete
200 g spanac
3 cepe
2 morcovi
100 g soia granule
3 căței de usturoi
50 ml ulei
1 vârf de cuțit oregano
1 legătură pătrunjel
2 linguri bulion
50 g margarină
3 linguri făină
250 ml apă
1 linguriță condiment din legume
Coaja de la ½ de lămâie
1 vârf de cuțit nucșoară
6 linguri cașcaval vegetal ras
4 linguri ketchup
Sare
MOD DE PREPARARE
- Fierbi granulele de soia, apoi le scurgi bine. Cureți ciupercile, spanacul, ceapa și morcovii și le speli. Tai ciupercile și ceapa mărunt. Dai morcovii pe răzătoarea mică.
- Înăbuși timp de 5 minute ceapa și ciupercile cu uleiul și puțină apă, adaugi morcovii și soia și lași să scadă la foc mic. Adaugi spanacul tocat, după câteva minute oprești focul și amesteci cu pătrunjelul tocat fin, bulionul, usturoiul zdrobit, oregano și sare.
- Topești margarina la foc mic, adaugi făina și torni treptat apa caldă în care ai dizolvat condimentul din legume. Amesteci continuu, ca să nu se lipească de cratiță și să nu se formeze cocoloșe. Stingi focul și în sosul alb obținut adaugi coaja de lămâie, nuclșoarea și 3 linguri de cașcaval vegetal.
- Într-o formă termorezistentă torni ½ din sos. Umpli cannellonii cu amestecul pregătit și le așezi în formă, apoi le acoperi cu sosul și cașcavalul rămas.
- Introduci forma în cuptorul preîncălzit și coci timp de 20 de minute. Lași cannelloni să se mai răcească în formă, după care porționezi și servești cu ketchup ori smântână vegetală.
Găsești mai multe rețete de mâncăruri delicioase
în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția aprilie 2025 este acum
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro,
în ediție digitală sau ediție tipărită.
Sursă foto: arhiva revistei #Practic în Bucătărie, 123rf.com