Home » Vegetarian & vegan » Tocană cu fasole boabe (rețetă provocatoare, de post)

Tocană cu fasole boabe (rețetă provocatoare, de post)

Autor: Otilia Ignat
0 comentariu 109 vizualizari 6 minute timp estimat

Perioada de post este perfectă pentru a încerca combinații provocatoare de legume, leguminoase, iar această rețetă de tocană cu fasole boabe, este o dovadă. Acestea sunt baza unei diete echilibrate, oferă toți nutrienții necesari și sunt și foarte gustoase, tocmai pentru se folosesc multe ingrediente. 

Unul dintre secretele unui astfel de fel de mâncare este să-l pregătești în cantitate mai mare.  (rețeta este suficientă pentru 6-7 porții generoase). Un alt beneficiu este că surplusul poate fi congelat. Împarte ceea ce nu vei mânca în porții și congelează. Tocana cu fasole boabe va avea același gust perfect și atunci când este încălzită, după ce se dezgheață lent în 10-12 ore în frigider. După preparare poate fi păstrată, la rece, în frigider, 2-3 zile. 

Ingrediente pentru tocană cu fasole boabe

  • 2-3 linguri ulei de măsline; 
  • 2 cepe mari, tocate mărunt;
  • 2-3 tulpini de țelină, tocate mărunt;
  • 3 morcovi, tocați mărunt;
  • 3 ardei grași roșii, feliați;
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți; 
  • 2 linguri de pastă de tomate groasă; 
  • 400 g fasole albă, din conservă, clătită bine și scursă; 
  • 400 g fasole neagră din conservă, clătită și scursă;
  • 400 g roșii bucăți în suc propriu (din conservă);
  • 1 cub de supă de legume desfăcut în 200 ml apă caldă ; 
  • 2 foi de dafin; 
  • 1 lingură zahăr brun; 
  • ½ linguriță oțet de vin roșu; 
  • sare, piper, pudră de ardei iute (opțional), verdeață proaspătă. 

Mod de preparare pentru tocană 

Încinge uleiul într-o oală la foc mediu. Călește împreună: ceapa, țelina și morcovii timp de 10 minute până când sunt se înmoaie. Adaugă ardeii și gătește, amestecând de câteva ori  încă 5 minute.

Combină pasta de tomate cu usturoiul pisat și pune totul peste legume. Amestecă și pune puțin din supa de legume. Acoperă și fierbe pentru 10 minute. 

Pune fasolea boabe și roșiile în suc propriu, restul de supă de legume, frunzele de dafin, zahărul și oțetul. Condimentează și se fierbe, neacoperit, timp de 25 de minute până când sosul se reduce și ardeii sunt moi. Servește în farfurii adânci cu ardei iuți sau murături, și cu pătrunjel verde presărat deasupra. 

Poți îmbogății rețeta cu toppinguri diferite. Iată câteva idei: 

  • Servește cu iaurt și fulgi de migdale rumeniți. 
  • Pune în mâncare o lingură de boia de ardei afumată și adaugă prune afumate rehidratate și tăiate în bucățele mici. 
  • Adaugă 200 grame de spanac direct în mâncarea adusă la fierbere. Dă deoparte, pune capac și lasă să stea 10 minute 
  • Servește cu pâine prăjită și adaugă un strop de Tabasco sau fulgi de chilli
  • Adaugă direct în farfurie, când servești crutoane prăjite, rozmarin tocat, coajă de lămâie și fulgi de migdale.

⭐ Ratatouille la cuptor cu pesmet

Sursa foto: 123rf.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro