29 Găsești mai multe rețete de băuturi, mâncăruri și deserturi delicioase în revista #Practic în Bucătărie!
Poți procura revista noastră și online,
Rețetă pentru 15 porţii, timp de preparare: 1 oră.
INGREDIENTE
1 kg pește proaspăt
2 ouă
3 cepe
2 ardei grași
3 roșii
1 rădăcină de hrean
1 cană corcodușe
1 legătură leuștean
1 legătură mărar
1 legătură pătrunjel
Sare
Piper
MOD DE PREPARARE
- Cureţi peştele, îl speli bine şi îl porţionezi. Cureţi şi speli ceapa, ardeiul şi hreanul. Toci mărunt ceapa, tai ardeiul în cubuleţe şi dai hreanul pe răzătoare. Pui la fiert ceapa în 3 litri de apă uşor sărată. Când ceapa este aproape fiartă, adaugi ardeii, roșiile decojite și peştele. Pui hrean ras și potrivești de sare. Fierbi peştele la foc mic, având grijă să nu se sfărâme.
- Separat fierbi corcoduşele, le scurgi şi le treci printr-o sită, obţinând astfel bulion de corcoduşe. După aproximativ 20 de minute de fierbere, iei oala de pe foc, acrești ciorba cu bulion de corcodușe și o dregi cu ouăle bătute. Presari mărar, pătrunjel şi ½ din leuştean.
- Scoți bucățile de pește din oala în care au fiert și le servești separat pe un platou. Deasupra presari leuștean tocat.
Găsești mai multe rețete de băuturi, mâncăruri și deserturi delicioase în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția Iulie 2025 este acum
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro,
în ediție digitală sau ediție tipărită.
Sursă foto: arhiva revistei #Practic în Bucătărie, 123rf.com