Te pregătești pentru aniversarea unei zile de naștere în familie, cu invitați mai mari și mai mici? Îți propunem un delicios tort de căpșuni, cu multe, multe flori!
Rețetă pentru 10 porții. Se prepară în 2 ore și 30 de minute!
INGREDIENTE
PENTRU BLAT
2 ouă
3 linguri apă fierbinte
100 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
100 g făină
10 g cacao
1 plic praf de copt
50 g unt
Câte 1 lingură de unt și de făină pentru formă
PENTRU CREMĂ ȘI DECOR
2 plicuri praf cremă pentru prăjituri cu gust de căpșuni
400 ml lapte
8 linguri zahăr pudră
Colorant
MOD DE PREPARARE
- Mixezi ouăle cu apa până obții o spumă. Adaugi zahărul și zahărul vanilat, amestecând continuu, timp de 2 minute, la viteză mare. Presari făina cernută amestecată cu praful de copt și cacaua și mixezi la viteză mică, iar la sfârșit încorporezi untul înmuiat la temperatura camerei.
- Torni compoziția într-o formă unsă cu unt și tapetată cu făină sau hârtie de copt. O introduci în cuptorul preîncălzit și o coci la foc mijlociu, timp de aproximativ 20 de minute. Scoți blatul din formă și îl lași să se răcească.
- Prepari crema conform instrucțiunilor de pe plic, cu laptele și zahărul.
- Tai blatul în trei foi orizontale, pe care le umpli cu 1/2 din cremă și le suprapui. Decorezi tortul cu crema rămasă, pe care o nuanțezi cu puțin colorant. Formezi trandafiri de cremă cu ajutorul unui poș cu dui.
SFAT
Dacă ți se pare complicat să faci flori din cremă, reține că găsești flori din napolitană, pe care doar le amplasezi după inspirație.
Dacă preferi crema de vanilie, lămâie sau caramel, trebuie doar să alegi această variantă.
Găsești mai multe rețete de mâncăruri delicioase
în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția mai 2025 este acum
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro,
în ediție digitală sau ediție tipărită.
Sursă foto: arhiva revistei #Practic în Bucătărie, 123rf.com