O idee inedită pentru grătar: ficat de vițel fript. Rețetă pentru 4 porții. Timp de preparare: 40 de minute.
INGREDIENTE
500 g ficat de vițel
50 g unt
Sare
Piper
MOD DE PREPARARE
- Speli ficatul în mai multe ape, îl lași la scurs și îl tai în felii groase de aproximativ 1,5-2 cm.
- Presari feliile cu piper, le ungi cu puțin unt topit și le pui pe grătarul încins. Le întorci după 4-5 minute și le ungi din nou cu unt.
- Când este gata, scoți feliile de ficat pe un platou, le sărezi după gust și pui deasupra fiecăreia câte o felie de unt. La masă, asortezi preparatul cu garnitura și salata preferate.
SFAT
Puțin maghiran presărat peste feliile de ficat le va da acestora o aromă foarte plăcută.
Atenție: dacă lași ficatul prea mult pe grătar, se întărește și își pierde gustul. Încearcă ficatul astfel: înțeapă-l cu o scobitoare și, dacă nu mai iese sânge, este făcut.
Găsești mai multe rețete de mâncăruri delicioase
în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția mai 2025 este acum
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro,
în ediție digitală sau ediție tipărită.
Sursă foto: arhiva revistei #Practic în Bucătărie, 123rf.com