Home » Deserturi & băuturi » Băuturi din piersici și caise

Băuturi din piersici și caise

Autor: Echipa eCuisine
0 comentariu 18 vizualizari 7 minute timp estimat

Cu generozitate, vara ne pune la dispoziție arome din cele mai diverse, pentru toate preparatele, chiar și pentru băuturi. Delectează-te cu un smoothie la micul dejun, iar seara adună-ți prietenii la un pahar cu băutură răcoritoare. Nu uita să păstrezi gustul fructelor și pentru la iarnă, ca să ai motiv să-ți chemi prietenii la degustare și atunci. Cum faci asta? Transformi rodul bogat al verii într-un nectar gustos sau într-un lichior cu gust delicat, ca să te bucuri de delicii pe termen îndelungat.

Iată mai jos câteva rețete pentru băuturi pe care le poți prepara chiar acum!

Mocktail de piersici

Rețetă pentru 1 porție. Timp de preparare: 5 minute.

INGREDIENTE

100 ml suc proapăt de piersici sau nectar
½ lămâie verde
¼ lămâie
1 ½ lingură apă de flori de portocal
30 ml suc proaspăt de rodie sau nectar de rodie
100 ml apă minerală carbogazoasă
4-5 cuburi de gheață

MOD DE PREPARARE

  1. Pune cuburile de gheață într-un pahar înalt.
  2. Toarnă apa minerală, apa de flori de portocal, zeama de lămâie și de lămâie verde. Toarnă apoi sucul de rodie și, la final, sucul sau nectarul de piersică. Astfel, băutura va avea un aspect apetisant, cu nuanțe în degrade.
  3. Consumă mocktailul imediat, proaspăt.

INFO: Mocktailul este o băutură non-alcoolică, preparată în același mod cu un cocktail. Ca înlocuitori pentru partea alcoolică, vom folosi băuturi carbogazoase, infuzii de plante ori sucuri de fructe.

Nectar de piersici

Rețetă pentru 12 sticle. Timp de preparare / așteptare: 2 zile.

INGREDIENTE

5 kg piersici bine coapte
500 g zahăr (sau după gust)
200 ml apă

MOD DE PREPARARE

  1. Spală piersicile și decojește-le. Îndepărtează sâmburii și taie fructele în sferturi. Pasează-le în blender până devin pastă.
  2. Amestecă într-o cratiță piureul de fructe cu zahărul și apa și fierbe la foc mediu, timp de 15-20 de minute. Ai grijă să amesteci cu o spatulă, ca să nu se lipească de baza cratiței. La final, adună spuma formată.
  3. Spală sticle (din sticlă) de 300-350 ml și sterilizează-le în cuptor. Cât sunt calde, scoate-le cu tot cu tavă și toarnă încet nectarul, lăsând un spațiu de 3-4 cm până la gura borcanului. Înfiletează capacele și lasă nectarul să se răcească sub pături.
  4. A doua zi, încălzește cuptorul la 100℃ și sterilizează sticlele așezate pe tavă. Stinge focul după 20 de minute și lasă sticlele în cuptor, să se răcească până a doua zi. Păstrează nectarul în cămara răcoroasă.

Lichior de caise

Rețetă pentru 2 sticle. Timp de preparare / așteptare: 7 zile.

INGREDIENTE

½ kg caise bine coapte
1 linguriță cuișoare
1 linguriță boabe de ienibahar
1 linguriță nucșoară pudră
1 linguriță ghimbir ras fin
500 g zahăr
1 l vin alb
600 ml alcool sau votcă de bună calitate

MOD DE PREPARARE

  1. Într-un vas de inox, pune jumătăți sau sferturi de caise fără sâmburi, mirodeniile, vinul alb și zahăr. Pune vasul pe foc mic și amestecă până când zahărul se dizolvă.
  2. Ia vasul de pe sursa de căldură și adaugă sâmburii de caise sparți, decojiți. Când se mai răcește, toarnă alcoolul și lasă vasul în frigider, acoperit, pentru 5-7 zile.
  3. Strecoară lichidul printr-o sită deasă și ambalează-l în sticle sterilizate. Etichetează sticlele (și cu data preparării) și păstrează-le în frigider, pentru 6 luni. Consumă lichiorul după 3-4 săptămâni de la data fabricării.

 

Margarita cu piersici

Rețetă pentru 1 porție. Timp de preparare: 5 minute.

INGREDIENTE

5-6 cuburi de gheață
15 ml suc de lămâie verde
15 ml triplu sec
40 ml tequila
1 linguriță de zahăr
1 cană cu felii de piersici

MOD DE PREPARARE

  1. Decojește feliile de piersică. Păstrează o felie pentru decor, iar pe celelalte pune-le într-un blender împreună cu restul ingredientelor, inclusiv cu gheața. Mixează-le până obții o cremă fină.
  2. Umezește cu alcool gura paharului și trece-o prin zahăr. Toarnă cocktailul și decorează-l cu felii de piersică.

 

 

Găsești mai multe rețete de băuturi, mâncăruri și deserturi delicioase în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția Iulie 2025 este acum
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro,
în ediție digitală sau ediție tipărită.

 

Text: Stanciu Sonia
Sursă foto: arhiva revistei #Practic în Bucătărie, 123rf.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro