Rețetă pentru 6 porții. Timp de preparare: 1 oră și 20 de minute.
INGREDIENTE
250 g orez
5-6 petale de șofran
250 g carne tocată
1 cutie roșii decojite în bulion
2 căței de usturoi
20 ml ulei de măsline
½ linguriță zahăr
2 ouă
1 ceașcă de parmezan ras
200 g mozzarella
Piper
Sare
Pesmet
200 ml ulei de prăjit
MOD DE PREPARARE
- Speli orezul și îl pui la fiert în 600 ml apă, cu șofranul, piper și sare după gust. Când orezul a scăzut, îl iei de pe foc și îl lași să se răcească.
- În uleiul de măsline, călești usturoiul curățat, adaugi carnea tocată, iar la final conserva de roșii. Asezonezi umplutura cu piper, zahăr și sare. Lași sosul la răcit. Tai mozzarella în cubulețe.
- Amesteci orezul răcit cu parmezanul ras și cu un ou. Întinzi în podul palmei ume-de câte 1 lingură cu vârf de orez, în strat de aproximativ 1 cm, iar în mijloc pui sos de carne și un cub de mozzarella, apoi formezi sfere de mărimea unor portocale.
- Treci sferele prin ou, apoi prin pesmet și le prăjești în baie de ulei încins. Le servești calde.
INFO: Aceste chifteluțe de orez umplute cu carne sunt originare din Italia, mai precis, din Sicilia.
👉 Citește și Cum se gătește orezul ca să fie perfect
❤️ Prepară și aceste rețete:
Salată de orez și ton
3 rețete gustoase de pilaf de orez
Găsești mai multe sfaturi și rețete
de mâncăruri și deserturi delicioase
în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția Septembrie 2025 este acum
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro,
în ediție digitală sau ediție tipărită.
Sursă foto: arhiva revistei #Practic în Bucătărie, 123rf.com