Rețetă pentru 4 porții. Timp de preparare: 45 de minute.
INGREDIENTE
300 g bame
2 cepe
2 ardei grași (colorați diferit)
1-2 morcovi
1 lingură pastă de roșii sau 2 roșii
1 legătură pătrunjel
3 linguri ulei
Sare
Piper
Cimbru
MOD DE PREPARARE
- Cureți codițele bamelor, având grijă să nu depășești marginea și să perforezi caseta cu semințe. Tai ceapa sub formă de peștișori, dai morcovul pe răzătoarea mică, iar ardeiul îl tai felioare subțiri, ca tăiețeii.
- Înăbuși legumele în ulei cu 1/2 cană de apă într-un vas pe care-l lași să fiarbă acoperit. Speli bamele și le adaugi peste legume.
- Când legumele sunt gata fierte, pui pasta de tomate diluată sau roșiile, verdeața, sarea și piperul sau cimbrul și mai lași timp de 10-15 minute, la foc mic. Servești mâncarea presărată cu verdeață proaspăt tocată.
Sfat: Înainte de a pregăti bamele, indiferent sub ce formă, le opărești în apă fie cu oțet, fie cu borș timp de 10 minute. Astfel, ele își pierd mucilagiul care le face neplăcute pentru consum.
👉 Citește despre bame și aici:
Dieta care reglează hormonii
Cele mai bune 17 suplimente alimentare pentru femei
Găsești mai multe sfaturi și rețete
de mâncăruri și deserturi delicioase
în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția Octombrie 2025 este acum
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro.
Sursă foto: arhiva revistei #Practic în Bucătărie, 123rf.com

