Prepară o delicioasă budincă de paste cu brânză de vaci, o rețetă indicată în osteoporoză. O porție conține 248,95 kcal, 11,50 g proteine, 5,58 g lipide, 36,14 g glucide.
Rețeta este pentru 8 porții. timp de preparare: 40 de minute.
INGREDIENTE
250 g paste melcișori
250 g brânză dulce dietetică
2 ouă
25 g stafide
1 fiolă esență de rom
2 linguri zahăr
1 plic zahăr vanilinat
200 ml lapte
1 praf de sare
Câte 1 lingură margarină și pesmet pentru formă
MOD DE PREPARARE
- Pui stafidele la înmuiat în apă caldă cât să le acopere, împreună cu esența de rom. Fierbi pastele conform indicațiilor de pe pachet, apoi le scurgi în strecurătoare și le treci printr-un jet de apă rece.
- Mixezi brânza de vaci cu laptele, ouăle, zahărul, zahărul vanilinat și sarea. Amesteci melcișorii răciți cu pasta de brânză și stafidele scurse. Pui compoziția în forma termorezistentă unsă cu margarină și tapetată cu pesmet și coci budinca timp de 20 de minute, la foc mijlociu. O scoți din cuptor și o porționezi după ce s-a mai răcit.
Găsești mai multe rețete de mâncăruri delicioase
în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția iunie 2025 este acum
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro,
în ediție digitală sau ediție tipărită.
Sursă foto: arhiva revistei #Practic în Bucătărie, 123rf.com