Home » Cross Posts » 3 rețete cu dovleac, vedeta toamnei

3 rețete cu dovleac, vedeta toamnei

Autor: Echipa eCuisine
0 comentariu 12 vizualizari 6 minute timp estimat

Vedetă a toamnei, dovleacul este apreciat pentru gustul său dulce și aromat. În plus, are proprietăți nutritive cu beneficii multiple pentru sănătate.

Deși nu se bucură de atâta celebritate precum alte fructe, dovleacul poate fi inclus într-o mulțime de rețete sănătoase și gustoase, aducând cu sine și un aport considerabil de vitamine și antioxidanți. Mai mult, furnizează un număr mic de calorii, dar o mulțime de nutrimente esențiale unei bune funcționări a organismului.

Printre beneficiile cele mai importante ale dovleacului se numără:

  • Îmbunătățirea vederii, datorită conținutului mare de vitamina A.
  • Întărirea sistemul imunitar, mulțumită vitaminei C.
  • Protejarea pielii, prin conținutul mare de antioxidanți.
  • Stimularea pierderii în greutate, grație fibrelor.

În continuare, iată 3 rețete cu dovleac pe care să le încerci și tu toamna aceasta!

Supă de dovleac cu portocale

INGREDIENTE

500 grame dovleac
1 ceapă
1 morcov
600 ml supă de legume
Zeama de la 3 portocale
1 lingură de unt
1 lingură de ulei de măsline
1 lingură de miere
1 praf de nucșoară
Smântână (pentru servire)
Pătrunjel (pentru servire)

MOD DE PREPARARE

  1. Încălzește într-o tigaie o lingură de unt, adaugă o ceapă tocată mărunt și un morcov ras fin și călește-le până se înmoaie.
  2. Pune peste ele o lingură de ulei de măsline și 500 g de dovleac tăiat cuburi și ține pe foc trei minute, amestecând continuu.
  3. Stinge cu 600 ml supă de legume, adaugă și zeama de la trei portocale și lasă să fiarbă jumătate de oră.
  4. Pune totul în blender, adaugă o lingură de miere și un praf de nucșoară.
  5. Servește cu smântână și pătrunjel.

Smoothie de dovleac

INGREDIENTE

1 cană de dovleac fiert
1 lingură de miere
200 grame iaurt cremos
Esență de vanilie, după gust
1 vârf de cuțit de scorțișoară
1 vârft de cuțit de pudră de ghimbir

MOD DE PREPARARE

  1. Pune într-un blender dovleacul fiert, mierea, iaurtul, esența de vanilie și condimentele.
  2. Mixează foarte bine ingredientele și toarnă în pahare.

 

Dulceață de dovleac

Ingrediente

  • 1,6 kg pulpă de dovleac
  • 800 grame zahăr tos
  • 1 lămâie

MOD DE PREPARARE

  1. Taie în cubulețe mici pulpa de dovleac și pune-le într-un vas antiaderent. Adaugă peste ele zahărul tos și așteaptă până se lasă sucul și zahărul se topește un pic.
  2. Taie în patru o lămâie și pune-o peste dovleacul cu zahăr, apoi pune vasul la foc mic. După o jumătate de oră scoate bucățile de lămâie, dar lasă să fiarbă în continuare la foc mic, până ajunge la consistența dorită.
  3. Amestecă pentru a fi sigură că nu se lipește de fundul vasului.
  4. Dulceața se toarnă fierbinte în borcane curate și uscate, la care se pun capace ermetic închise.

Poftă bună!

❤️ Încearcă și această rețetă! De sezon: Supă-cremă de dovleac

 

Găsești mai multe sfaturi și rețete
de mâncăruri și deserturi delicioase
în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția Octombrie 2025 este acum
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro.

 

Sursă foto: arhiva revistei #Practic în Bucătărie, 123rf.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro