O rețetă sănătoasă indicată în litiază urică, insuficiență renală și gută. Un gogoșar umplut conține 208,00 kcal, 4,61 g proteine, 8,75 g lipide, 26,08 g glucide.
Ingredientele sunt pentru 12 bucăți (12 gogoșari umpluți). Timp de preparare: 1 oră și 20 de minute.
INGREDIENTE
12 gogoșari (aproximativ 1,5 kg)
200 g orez
250 g ciuperci proaspete
100 g măsline dietetice
1 morcov
3 cepe
1 legătură frunze de țelină
Câteva frunze de spanac sau sfeclă
4 linguri ulei
3 linguri suc de roșii
Sare
MOD DE PREPARARE
- Alegi orezul, îl speli și îl pui la fiert cu 2 ½ căni cu apă fierbinte și 1 lingură cu ulei. Stingi focul și lași orezul la răcit.
- Cureți ceapa, morcovul și ciupercile. Tai câte un căpăcel fiecărui gogoșar și le îndepărtezi semințele. Speli bine legumele și verdeața. Tai mărunt ceapa, 2 gogoșari, ciupercile, frunzele de țelină și spanac, iar morcovul îl dai pe răzătoarea mică.
- Înăbuși compoziția cu 2 linguri de ulei și puțină apă, amestecând ca să nu se lipească de cratiță. Amesteci legumele bine scăzute cu orezul, măslinele tocate mărunt și sare după indicația medicului.
- Umpli gogoșarii cu compoziția pregătită, îi așezi într-o tavă unsă cu uleiul rămas, pe care o acoperi cu folie de aluminiu și o introduci în cuptorul preîncălzit.
- Coci gogoșarii timp de 20 de minute, apoi scoți tava, îi stropești cu sucul de roșii diluat cu 100 ml apă și îi mai dai la cuptor pentru 10 minute.
Sfat: Dacă îți rămâne compoziție de orez cu legume, aranjeaz-o pe farfurie alături de gogoșari.
❤️ Prepară și aceste rețete:
Ardei umpluți de post – 3 rețete savuroase
Ardei cu surprize
Ardei umpluți. 15 secrete și câteva rețete
Găsești mai multe sfaturi și rețete
de mâncăruri și deserturi delicioase
în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția Octombrie 2025 este acum
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro.
Sursă foto: arhiva revistei #Practic în Bucătărie, 123rf.com

