Rețetă pentru 4 porții. Timp de preparare: 2 ore de așteptare și 55 minute pentru gătit.
INGREDIENTE
2 peşti doradă mari
4 calamari
100 ml ulei
1 lămâie
4 căţei de usturoi
5 linguri unt
1 cană vin alb
Oregano
Sare, piper
6 cartofi potriviți
2 roșii
MOD DE PREPARARE
- Într-un castron, pune uleiul, zeama de lămâie, usturoiul zdrobit şi un praf de sare, piper şi oregano. În marinata astfel obţinută, pune calamarii tăiaţi rondele. Amestecă bine şi lasă la rece minimum două ore. Curăță legumele și taie-le în sferturi. Fierbe cartofii în apă cu sare, cât să fie făcuți pe jumătate.
- Scurge rondelele de calamar şi rumeneşte-le în unt topit.
- Separat, curăţă peştele, condimentează-l cu sare şi piper și umple-l cu calamarii rumeniţi. Prinde cu scobitori şi aşază-l într-o tavă unsă cu ulei. Stropeşte-l cu puţină marinată şi vin, crestează-l şi lasă-l la cuptor aproximativ 40-45 de minute.
- Pe margine așază cartofii presărați cu un praf de sare și stropiți cu untul de la calamar sau ulei. Dacă au rămas inele de calamari, pune-le tot pe tavă.
- Servește decorat cu roșiile tăiate pe jumătate și cu un sos de usturoi cu ierburi.
👉 Prepară și
❤️ Solyanka de pește
❤️ Ca la mare: Calamar!
❤️ Pește cu rozmarin
Găsești mai multe sfaturi și rețete
de mâncăruri și deserturi delicioase
în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția Noiembrie 2025 este acum
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro.
Sursă foto: arhiva revistei #Practic în Bucătărie, 123rf.com
